Nadat zijn moeder stierf, werd deze jongen met het syndroom van Down geadopteerd door zijn lerares ondersteuning - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Nadat zijn moeder stierf, werd deze…
Mensen die ontevreden zijn over zichzelf, hebben altijd slechte woorden in petto voor anderen Dit 2-jarige hondje is zo klein dat hij er nog steeds als een puppy uitziet

Nadat zijn moeder stierf, werd deze jongen met het syndroom van Down geadopteerd door zijn lerares ondersteuning

Door Janine
7.142
Advertisement

Die van de leraar ondersteuning is niet bepaald een baan als elke andere. Kinderen en jongeren met lichamelijke of geestelijke handicaps helpen is een toewijding die inzet, geduld en vooral een enorme dosis menselijkheid vereist.

Allemaal kwaliteiten die we ook vinden in Kerry Bremer, een Amerikaanse docente die voor haar leerling Jake, die het syndroom van Down heeft, besloot om veel meer te zijn dan een assistent tijdens de lesuren. Laten we eens kijken waarom.

via: CNN

Jake was met zijn alleenstaande moeder Jeanie van Florida naar Massachusetts verhuisd en de relatie met Kerry was vanaf het begin bijzonder. Sympathie en genegenheid ontbraken nooit, net als alle ondersteuning die moeder en zoon nodig hebben om zich op hun gemak te voelen. En helaas is de situatie dramatisch verslechterd toen bij Jeanie terminale borstkanker werd vastgesteld.

Gezien de situatie besloot Kerry onmiddellijk met empathie en steun te handelen. Om de alleenstaande moeder te helpen, en vooral om haar zoon niet alleen of met vreemden achter te laten na het overlijden van de vrouw, bood de lerares ondersteuning aan om voor Jake te zorgen, voor het geval Jeanie er niet meer toe in staat zou zijn.

Jake's moeder accepteerde ontroerd, wetende dat dit de beste oplossing voor haar zoon zou zijn. Hoewel Kerry al moeder was van drie kinderen, deed de gedachte dat de jongen met Down zich in een dramatische situatie zou bevinden, haar voor deze oplossing kiezen.

Zo begonnen de twee families elkaar vaker te zien en deelden ze veel dagelijkse situaties. Totdat Jeanie stierf en een enorme leegte achterliet in het leven van alle mensen die de laatste maanden van haar leven bij haar woonden.

Advertisement

Met enorme moed slaagde de moeder van Jake er echter in, dankzij het prachtige gebaar van de docent Kerry, om te “plannen” wat er na haar dood zou gebeuren, om haar zoon een onbezorgde toekomst te geven, met geweldige mensen die voor hem als een echt nieuw gezin zouden zijn.

"We zullen Jake liefhebben, beschermen en waarderen zoals we hebben beloofd. Hij zal voor altijd bij ons blijven wonen, en we zullen Jeanie's herinnering, haar liefde, haar vastberadenheid en haar prachtige glimlach in zijn en ons hart elke dag levend houden," schreef Kerry in een ontroerende post gepubliceerd op Facebook. We wensen Jake het allerbeste voor de toekomst, een speciale jongen die dit verdient.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt