Patiënten van deze arts betalen alleen bezoeken, behandelingen en medicijnen als ze het zich kunnen veroorloven - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Patiënten van deze arts betalen alleen…
Deze man redt zwerfkatten van de kou door oude draagbare koelkasten te gebruiken Elke dag omhelst deze kangoeroe-wees de vrijwilligers van de opvang die haar leven 12 jaar geleden hebben gered

Patiënten van deze arts betalen alleen bezoeken, behandelingen en medicijnen als ze het zich kunnen veroorloven

Door Janine
1.305
Advertisement

Voor degenen die zich niet in gunstige economische omstandigheden bevinden, kan elk aspect van het dagelijks leven een probleem zijn. Niet iedereen heeft het geluk dat hij elke dag voedsel kan kopen, fatsoenlijke kleding hebben of voor zichzelf kan zorgen. Helaas zijn behandelingen in feite vaak afhankelijk van het economische aspect, dat echt een groot verschil tussen gezondheid en ziekte kan bepalen.

De Portugese arts waar we het over zullen hebben, heeft echter besloten om in deze zin een zeer krachtig signaal te geven en een manier van werken aan te nemen die de behoeftigen tegemoet komt.

via: News24

Hij heet Paulo de Valdoleiros en woont in Bloemfontein, Zuid-Afrika. Voor hem is het medische beroep een echte roeping, een reden om te leven en een manier om bij te dragen aan de concrete hulp van de samenleving. Om deze reden, in zijn perspectief, zou geld nooit een beslissende invloed moeten hebben op de zorg van mensen, noch zou het een keerpunt moeten zijn tussen leven en dood.

Volgens deze principes besloot Paulo medische hulp te bieden op basis van vrijwillige donaties van zijn patiënten. Behandelingen, bezoeken en medicijnen, voor degenen die naar de Valdoleiros komen, kunnen worden betaald op basis van wat men zich kan veroorloven.

foto: Facebook

De Portugese arts biedt zodoende zorg van hoge kwaliteit en is tegelijkertijd voor iedereen toegankelijk, altijd rekening houdend met zijn bescheiden afkomst en de realiteit van veel mensen die door armoede door ziekenhuizen worden afgewezen en niet kunnen worden behandeld. Wie een consult met hem nodig heeft, kan bovendien naar zijn praktijk gaan zonder een afspraak te maken, zodat hij altijd beschikbaar is voor patiënten, vooral in dringende gevallen.

Een eenvoudige maar bijna heroïsche taak, die laat zien hoe het mogelijk is om een belangrijk beroep als dat van arts uit te oefenen, waarbij mensen centraal staan. Wie ziek is, is vòòr een een "betalende klant", een mens die lijdt. Voeg daar de economische ontberingen aan toe, het feit dat je kunt betalen wat je kunt missen, is echt een service van de Valdoleiros die lovenswaardig is.

Advertisement
foto: Facebook

Het voorbeeld van deze arts moet in feite door vele andere artsen worden gevolgd en verdient zeker veel lof, omdat hij dagelijks laat zien dat iedereen waardig kan zijn en gezond kan blijven, ongeacht zijn inkomen of sociale status. Het is tenslotte voldoende om de mensheid en empathie in praktijk te brengen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt