Dit 8-jarige meisje heeft 70 wiskundeproblemen opgelost in minder dan 5 minuten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit 8-jarige meisje heeft 70 wiskundeproblemen…
De honden van deze opvang hebben een leuke viervoetige kerststal opgevoerd Een 13-jarig meisje richtte een vereniging op die pruiken maakt voor wie chemotherapie ondergaat

Dit 8-jarige meisje heeft 70 wiskundeproblemen opgelost in minder dan 5 minuten

Door Janine
2.066
Advertisement

Je houdt ervan of je haat het, maar wiskunde is zeker een aspect van het leven waar je me te maken hebt. Als we erover nadenken, zijn er in feite zoveel gelegenheden om ons heen waar cijfers een fundamentele rol spelen. Voor velen was het als kind niet gemakkelijk om te rekenen, en misschien is het nog steeds moeilijk als volwassen zijnde.

Dit is zeker niet het geval met het Mexicaanse meisje waar we het over hebben. Haar naam is Zury Tlapanco Reyes en, op slechts 8-jarige leeftijd, is ze een waar wiskundig fenomeen, zozeer zelfs dat ze al verschillende prijzen heeft ontvangen.

via: Upworthy

Oorspronkelijk uit Tampico, concurreerde dit kleine meisje met 900 kinderen uit 35 verschillende landen, ter gelegenheid van de ALOHA Mental Arithmetic die plaatsvond in juli 2019 in Guangzhou, China. Daar wist ze 70 wiskundige problemen uit haar hoofd op te lossen in minder dan 5 minuten!

Haar capaciteiten zijn ook te danken aan het feit dat ze "getraind" werd via de ALOHA-methode, wat staat voor Abacus Learning of Higher Arithmetic, dit is een educatief systeem dat kinderen aanmoedigt om beter te rekenen door middel van concentratie en geheugen. Dus zonder het gebruik van rekenmachines of andere apparaten.

Zury is een echte beroemdheid geworden, die bij haar terugkeer in Mexico door vrienden, familieleden en aanhangers werd gehuldigd die haar wiskundige vaardigheden met belangstelling hebben gevolgd. Onnodig om het geluk en de trots van haar ouders te beschrijven, die haar constant hebben gesteund op haar weg naar de overwinning in de belangrijke internationale competitie.

Advertisement

Indrukwekkend, nietwaar? Dit kind is een wonderkind van mentale berekening. Wie weet of we in de toekomst nog over haar zullen horen. Ondertussen zal Zury zeker zorgen dat veel mensen zich ongemakkelijk blijven voelen, misschien zelfs als volwassenen, die berekeningen blijven maken met hun vingers of de vertrouwde rekenmachine...

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt