Een chauffeur veranderde een Engelse bus in een opvangcentrum voor daklozen - BekijkDezeVideo.nl
x
Een chauffeur veranderde een Engelse…
7 redenen waarom degenen die zijn geboren onder het teken Stier de ideale partners zijn om een relatie mee op te bouwen Dit meisje met cerebrale parese traint al maanden om de kerstrun van haar stad te lopen

Een chauffeur veranderde een Engelse bus in een opvangcentrum voor daklozen

23 December 2019 • Door Janine
1.500
Advertisement

Een team van vrijwilligers in Wales haalde ongeveer $23.000 op om een typische dubbeldekker uit Groot-Brittannië om te bouwen tot een mobiele opvang voor daklozen. De bus, die binnenkort in de straten van Newport, in Wales, zal rijden, is uitgerust met 12 bedden, twee douches, twee toiletten, een keuken en een kleine zithoek. Een klein wonder voor alle daklozen die de straten van de stad in Wales bevolken.

foto: H.O.P.E.

De vrijwilligers van Helping Open People's Eyes (HOPE) zamelen al meer dan een jaar geld in om de verbouwing van de double-decker bus te financieren en hopen klaar te zijn om daklozen te huisvesten voordat de koudste maanden van het jaar eraan komen. Buschauffeur Ian Smith en zijn vrouw Tammy kregen het idee van een nachtopvang nadat ze van een soortgelijk project in Bristol in 2018 hoorden.

foto: H.O.P.E.

De 44-jarige Ian Smith begon in oktober met fondsenwerving, voornamelijk via loterijen en donaties, voordat hij de bus kocht voor iets meer dan $6.000, en nu zijn er alleen nog wat reparaties nodig voordat hij klaar is om de straat op te gaan. De busconversie werd gefinancierd door een plaatselijke college die aanbood om stapelbedden te maken als onderdeel van een houtbewerkingsproject, evenals de bouw van de keukenhoek.

Advertisement
foto: H.O.P.E.

Uiteindelijk heeft het project acht maanden geduurd, twee minder dan verwacht. Het hele project kostte uiteindelijk ongeveer $33.000, maar met veel ervaring slaagde het team erin om ongeveer $8.000 uit te geven, allemaal verzameld via crowdfunding of donaties van inwoners van Newark en omliggende plaatsen…

Je kunt alle liefdadigheidsactiviteiten van de HOPE-vrijwilligers bekijken via hun website. Waren er maar meer van zulke initiatieven in de wereld!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt