Op deze brug in Glasgow kun je warme jassen en kleding achterlaten voor degenen die het nodig hebben

Janine image
door Janine

08 Januari 2020

Op deze brug in Glasgow kun je warme jassen en kleding achterlaten voor degenen die het nodig hebben
Advertisement

De winter is vaak de moeilijkste tijd van het jaar voor veel mensen die gedwongen worden te leven zonder een dak om onder te schuilen en vier muren om zich heen om in op te warmen. We hebben het over de vele daklozen die steden over de hele wereld bevolken, mensen wier leven vaak bijna onopgemerkt blijft, maar voor wie het echt gepast is om gebaren van solidariteit en nabijheid te implementeren.

Zoals een gemeenschap in Glasgow deed, die in de Schotse stad een initiatief van enorm belang heeft opgezet om de dagen en nachten van behoeftige vrouwen en mannen op te warmen.

via Glasgow Evening Times

Advertisement

Het heet Take One, Leave One en, zoals de naam al doet vermoeden, nodigt het iedereen die de brug Tradeston oversteekt uit om een jas te pakken, als hij die nodig heeft, en er een achter te laten als hij het niet meer nodig heeft. Precies: iedereen die in zijn kledingkast een jas, warme kleding, een sjaal of schoenen heeft die hij misschien lang niet heeft gedragen, kan het naar de brug in Glasgow brengen.

Hier wordt de kleding verzameld op verschillende hangers, waarvan de mensen die iets nodig hebben kunnen nemen wat ze willen. Echte "liefdadigheidskasten" dus, een initiatief waarbij veel steden betrokken zijn, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in Ierland.

Advertisement

En de reactie van de burgers, in deze zin, was onverwacht warm. Tientallen en tientallen kledingstukken werden verzameld, voldoende beschermd door hoezen om te voorkomen dat ze nat of geruïneerd worden door het slechte weer, en degenen die geen huis of voldoende geld hadden een waardevol hulpmiddel gaven om de dagen wat warmer door te brengen.

Mark David Holmes, van wie het initiatief kwam, zei dat hij verheugd was om samen met zijn familie en vrienden bij te dragen aan de brede weerklank die Take One, Leave One ontving. Wie minder geluk heeft, is immers een mens zoals wij, en onverschillig handelen is altijd een betreurenswaardige daad. Om deze reden kan eenieder van ons het verschil maken door zijn menselijkheid in praktijk te brengen, ook met eenvoudige gebaren.

Advertisement