In deze bar staat een bord dat alle moeders uitnodigt om hun kind in alle rust borstvoeding te geven - BekijkDezeVideo.nl
x
In deze bar staat een bord dat alle…
Een verpleegster schreef een bericht op Facebook waarin ze benadrukt hoe haar werk vaak onzichtbaar is Een chihuahua redde hem van een depressie, daarom besluit deze man een opvangl te openen voor honden in nood

In deze bar staat een bord dat alle moeders uitnodigt om hun kind in alle rust borstvoeding te geven

11 Januari 2020 • Door Janine
3.873
Advertisement

Vreemd genoeg zijn niet alle openbare plaatsen gastvrij voor nieuwe moeders - als gevolg hiervan worden initiatieven zoals die we vandaag presenteren automatisch opmerkelijk. In een bar in Argüello, in Córdoba, Argentinië, werd een bord opgehangen waarin alle moeders werden uitgenodigd om (gratis) te gaan zitten om hun baby borstvoeding te geven. Het lijkt vreemd, maar in een wereld waarin vrouwelijk bloot min of meer overal zichtbaar is - tv, reclame, internet, enz. - wordt borstvoeding beschouwd als aanstootgevend. Over de hele wereld zijn er wetten die deze gepaste handeling min of meer op verschillende manieren beschermen.

Siempre vigente...

Pubblicato da Rojas resto bar su Domenica 5 gennaio 2020

Een bar in Argentinië heeft op zijn Facebook-profiel een foto geplaatst van zijn "beroemde" bord met de volgende tekst:

"Mamma: als je je baby borstvoeding wilt geven... doe dat zonder toestemming te vragen en bestel gratis thee of sap (je hoeft niets te kopen)"

De respons van nieuwe moeders, maar ook van andere gebruikers die de bar aanvankelijk niet kenden, was overweldigend. De post werd gedeeld door meer dan 3.000 mensen, wat een echt "fenomeen" veroorzaakte.

foto: Wikimedia

Borstvoeding is een door de Verenigde Naties erkend mensenrecht en het is van essentieel belang dat de hele samenleving er alles aan doet dit aan te moedigen en te vergemakkelijken, wanneer en waar nodig. Een pasgeboren baby kan op elk moment honger hebben en als we om welke reden dan ook niet thuis zijn - het leven na de bevalling gaat door - zou het leuk en noodzakelijk zijn om vriendelijke plaatsen te vinden, zoals bijvoorbeeld deze bar in Cordoba. Borstvoeding is een belangrijk moment voor de baby en het veilig kunnen geven, komt zijn gezondheid en die van de moeder zeker ten goede.

Daarom willen we de bar complimenteren met dit mooie gebaar!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt