Na het verliezen van zijn baan maakt deze jongen elke dag rivieren, wegen en parken schoon - BekijkDezeVideo.nl
x
Na het verliezen van zijn baan maakt…
Deze olifantenmoeder keerde terug naar de dierenopvang om haar welp te laten zien aan de vrijwilligers die haar hebben gered 7 kenmerken die degenen die geboren zijn onder het teken Ram eenvoudigweg onbereikbaar maken

Na het verliezen van zijn baan maakt deze jongen elke dag rivieren, wegen en parken schoon

04 Februari 2020 • Door Janine
2.195
Advertisement

Vaak is het ook door kleine acties dat er iets groots kan worden gedaan voor de wereld. Binnen de grenzen en mogelijkheden van ieder van ons, is het mogelijk om bij te dragen aan het schoner, mooier en leefbaarder maken van ons milieu. Zelfs als we ons niet in al te gunstige omstandigheden bevinden.

Gaspard Forest, een Franse jongen uit Grenoble, weet dit goed en elke dag, nadat hij zijn baan heeft verloren door een ernstig letsel, wijdt hij zich aan een activiteit die goed is voor de natuur van de plaatsen waar hij woont.

via: France 3

Vervuiling van de wateren van onze planeet is een probleem dat onderhand iedereen kent. Zeeën en oceanen zijn niet de enige waterreserves die lijden onder verwaarlozing en menselijke oppervlakkigheid. Rivieren zijn even vervuild en vaak komt het afval dat ze bevatten vaak in de zeewateren terecht.

Dus besloot Gaspard, ondanks dat hij zich in een niet zo gunstige toestand bevond, in actie te komen om dit al lang bestaande en zeer ernstige probleem aan te pakken. Sinds hij zijn baan als houthakker verloor, heeft hij besloten om het afval van rivieren te verzamelen voordat ze de zee bereiken.

Simpel, zoals hij in een interview met de Franse omroep France 3 heeft uitgelegd, "als ik het afval niet verwijder, doet niemand dat." Dus, gewapend met netten, touwen en veel goede wil, gaat hij naar de oevers van de waterwegen en trekt plastic, puin en allerlei soorten afval uit het water. En deze jongen doet meer dan alleen het water schoonmaken: wegen, parken en groene gebieden zijn zijn andere essentiële doelen.

Advertisement

In het hierboven genoemde interview toonde Gaspard een door hem gevonden krant uit september 2000. Dit betekent dat de brug waaronder hij de krant vond, sinds die datum niet meer was schoongemaakt. De dagelijkse activiteit van Gaspard is veranderd van een eenvoudige taak om te doen terwijl hij herstelt en op zoek is naar een nieuwe baan, naar een echte fulltime missie.

Er wordt veel gepraat over deze jongen, en zijn vrijwilligerswerk voor het milieu is van groot belang geworden. Gaspard verzamelt het afval van een bepaalde plaats, legt het in een hoek en laat een briefje achter, wachtend op de gemeentelijke autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor verwijdering.

Het valt niet te ontkennen: als ieder van ons een beetje de burgerzin en vastberadenheid van deze jongen zou hebben, zou de wereld zeker een betere plek zijn.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt