Deze schoolbuschauffeur kocht handschoenen en mutsen voor zijn kleine passagiers die last hadden van de kou

Janine image
door Janine

04 Februari 2020

Deze schoolbuschauffeur kocht handschoenen en mutsen voor zijn kleine passagiers die last hadden van de kou
Advertisement

In Kennewick, in de Amerikaanse staat Washington, is het klimaat bijzonder koud in de winter. Natuurlijk zijn de mensen die deze stad in het noordwesten van de VS bevolken, gewend aan de kou, maar het is niet altijd zo vanzelfsprekend dat iedereen zich goed tegen de kou weet te kleden.

Voor sommigen is het in de stad zelfs niet eens mogelijk om hun kinderen zo aan te kleden dat ze voldoende bedekt zijn. John Lunceford, een schoolbuschauffeur die de kinderen van Kennewick elke ochtend naar school brengt, weet dit. Zich bewust van de moeilijke situaties die sommigen van hen ervoeren, besloot hij genereus en belangeloos te handelen om hun dagelijks leven te verbeteren.

via CBS News

Advertisement

Our staff members have big hearts and on Thursday one bus driver acted on his when he saw a student in need. The...

Pubblicato da Kennewick School District su Domenica 11 dicembre 2016

Op zich is het beroep van schoolbuschauffeur een vrolijke activiteit die de mogelijkheid biedt om een leuk en betrouwbaar figuur voor kinderen te vertegenwoordigen. John is echter veel meer, omdat hij heeft besloten om voor hen te zorgen. Om er zeker van te zijn dat ze warm gekleed zouden gaan wanneer ze uit de gele bus stapten, kocht hij mutsen en handschoenen om aan zijn meest behoeftige kleine passagiers te geven.

Het begon allemaal toen op een ochtend een jongen in tranen instapte met schrale handen en een rood gezicht, klagend dat hij het zo koud had. John gaf hem, zonder er bij na te denken, een paar handschoenen en besloot toen om ze aan iedereen te geven.

Advertisement
Die4kids/Wikimedia

Die4kids/Wikimedia

Als opa doet het Lunceford pijn om kinderen te zien lijden. Nadat hij voor zijn kleine passagiers had gezorgd, besloot John ook naar de schoolbibliotheek te gaan om de kinderen te vragen of ze handschoenen en mutsen nodig hadden om op te warmen.

Pxhere

Pxhere

En het mooie is dat deze man zo'n lieve en gereserveerde man is, die dit allemaal niet doet om populair te zijn. De school in Kennewick deelde een bericht met zijn foto en verhaal en sindsdien kent iedereen hem. Het gaat tenslotte om menselijkheid: een waarde die niemand ooit mag verliezen.

Advertisement