5 dingen uit de kindertijd die kinderen hun leven lang met zich mee zullen dragen - BekijkDezeVideo.nl
x
5 dingen uit de kindertijd die kinderen…
Ik probeer je niet te ontwijken en ik heb niets tegen je: het is de angst die me ertoe zet om weg te gaan, zelfs als ik dat niet wil Deze ingenieur deed het huwelijksaanzoek aan zijn vriendin op de brug die ze samen hadden gebouwd

5 dingen uit de kindertijd die kinderen hun leven lang met zich mee zullen dragen

12 Februari 2020 • Door Janine
1.623
Advertisement

Als je ouder wordt, ervaar je een van de mooiste dingen die het leven je kunnen geven: een kind krijgen en ervoor zorgen. Een echte fulltime “baan" die zowel vaders als moeders treft; vooral deze laatsten voelen zich soms gefrustreerd wanneer ze zich realiseren dat ze niet alles tegelijkertijd en op een behoorlijke manier kunnen doen. Maar door ons in de schoenen van onze jongste kinderen te plaatsen, zouden we kunnen leren dat veel van de zorgen van een ouder misschien echt steriel zijn voor een kind.

foto: Evan/Flickr

Wat je kinderen zich het grootste deel van hun jeugd herinneren, is namelijk:

  • Wanneer je met ze speelde: het is onwaarschijnlijk dat de jongste kinderen je uitdrukkelijk zullen vragen om tijd met hen door te brengen of dat je ze missen, ze zullen je eerder laten begrijpen wanneer ze willen dat je bij hen blijft om ’s middags met hen te spelen. Ze behoren tot de meest tedere momenten die je met ze kunt hebben.
  • Wanneer je de huisrituelen respecteerde: elk gezin heeft gewoonten en kleine dagelijkse, zo niet wekelijkse rituelen; het zijn deze activiteiten die worden gedeeld met de rest van het gezin dat de kinderen, als ze eenmaal groot zijn, zich zullen herinneren, waarbij ze tranen van emotie en nostalgie laten.
  • Wanneer je ze jouw liefde toonde: je kinderen zullen zich, als ze volwassen zijn, die streling, die kus, die knuffel die je hen gaf, niet vergeten toen ze klein waren of wanneer ze ziek waren. Menselijke warmte is praktisch onvergetelijk.
foto: Needpix
  • De meest onbeduidende details: wanneer ze heel klein zijn en opgroeien, zullen je kinderen alle details onthouden, zelfs de meest onbeduidende; toen je hen strafte, omhelsde, kuste, of toen je danste of samen zong; voor hen zijn jullie moeders gewoon perfecte mensen.
  • Wanneer je samen lachte: meer dan momenten van wanhoop en verdriet, blijven je gelach, je glimlach vol tederheid en liefde, die kleine momenten waarop je samen zorgeloos samen het leven nam, in de gedachten van je kinderen gegrift; het delen van momenten van vreugde en geluk zal voor hen onuitwisbaar in het geheugen blijven staan.

Zo'n jeugd kan echt een waardevolle schat vol herinneringen worden die je je hele leven met je mee draagt!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt