Ze voelt zich alleen in de opvang nadat haar beste vriend is geadopteerd: deze hond is verdrietig en eet niet meer - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ze voelt zich alleen in de opvang nadat…
Dit hondje bleef dicht bij zijn zwangere Deze twee

Ze voelt zich alleen in de opvang nadat haar beste vriend is geadopteerd: deze hond is verdrietig en eet niet meer

Door Janine
21.521
Advertisement

Arwen is een Sint-Bernardhond van 2 en een half jaar oud, die al 70 kg weegt en geen minuut stilstaat. Ze is niet in staat om te communiceren met kleine of middelgrote honden, vanwege haar grootte, maar ze is volledig beschikbaar voor de mens: ze laat zich urenlang borstelen, ze laat zich rustig door de dierenarts de mond openen, enz. …

Arwen bracht anderhalf jaar van haar leven door in een heel klein appartement, totdat haar eigenaar zich realiseerde dat hij er niet meer voor kon zorgen. Toen de eigenaar het toevertrouwde aan de opvang "Fidoamico" in Ormelle, (in de provincie Treviso, in ItaIië), was de hond erg mager en uitgemergeld.

via: Fidoamico

De eigenaar kon haar niet langer houden, dus wendde hij zich tot een toevluchtsoord voor hulp. Toen de hond ter plaatse aankwam, merkten de vrijwilligers onmiddellijk dat de fysieke conditie van de Sint-Bernard niet optimaal was: doffe vacht, infecties achter de oren en delen op het lichaam waar een gebrek aan vacht was. "We moesten haar scheren," zei Ingrid Soranzo, de eigenaresse van de opvang. Arwen was erg verdrietig - haar verblijf in de opvang vond ze niet leuk en ze was niet in staat om met de andere honden te communiceren, ze bracht haar dagen in eenzaamheid door en wilde niet eten.

Alles veranderde toen Jazz arriveerde, een levendige Husky met blauwe ogen, die onmiddellijk een sterke band kreeg met de lieve Arwen. Sindsdien zijn de twee honden onafscheidelijk geworden, en lijkt Arwen's verdriet te zijn verdwenen.

Arwen's depressie verdween binnen enkele dagen na de komst van Jazz in de opvang!

foto: Fidoamico

Aan alle goede verhalen komt echter ook een einde - voor Arwen gebeurde het toen de jonge Husky door een gezin werd geadopteerd. De Sint-Bernard had zijn beste vriend en speelmaatje verloren. Een droevige gebeurtenis, waardoor Arwen weer apathisch werd.

De opvang heeft minstens zestig honden die op zoek zijn naar een huis, maar er zijn maar weinig aanvragen voor Arwen: de meesten van hen zijn mensen die niet graag een Sint-Bernard in huis willen. Aanvragen voor adopties zijn in feite 90% voor kleine honden, omdat ze gemakkelijker te beheren en te vervoeren zijn, naast het feit dat de kosten voor de hoeveelheden voedsel lager zijn. Het is duidelijk dat gewicht niet het enige criterium moet zijn dat de adoptie bepaalt. Wat zeker is, is dat een Sint-Bernard absoluut geen hond is voor een appartement.

Tags: DierenHondenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt