“Giftige” huwelijken kunnen het psychologisch evenwicht van kinderen meer beschadigen dan een scheiding - BekijkDezeVideo.nl
x
“Giftige” huwelijken kunnen het…
18 grappige foto's van honden die proberen te communiceren met hun favoriete menselijke wezens Deze man redde 3 kittens die gevangen in het ijs zaten, achtergelaten langs de weg

“Giftige” huwelijken kunnen het psychologisch evenwicht van kinderen meer beschadigen dan een scheiding

08 Februari 2020 • Door Janine
4.307
Advertisement

Een echtscheiding tussen twee ouders kan een van de meest traumatische fasen voor een kind zijn, vooral in de jeugd, maar het is evenzeer waar dat een huwelijksrelatie die gebaseerd is op "Laten we samen blijven voor onze kinderen" gevolgen kan hebben: voor een klein kind kan een gezinsleven waarin vader en moeder vaak ruzie maken en geen sereniteit uitstralen, de groei en ontwikkeling van het kind schaden.

foto: Needpix

Een “giftig” huwelijk is nooit gezond voor een kind, om de volgende redenen:

  • Ze zullen opgroeien en het toxische model van hun ouders kopiëren: als ze zijn opgegroeid in een omgeving waar hun vader en moeder altijd over alles ruzie hebben gemaakt, zullen ze als volwassenen proberen dit soort giftige en verkeerde relaties onwillekeurig te "kopiëren".
  • Ze zullen nooit wennen aan familiaire toxiciteit: de constante ruzies tussen vader en moeder op de lange termijn zullen een laag zelfbeeld, weinig vertrouwen in zichzelf en naar volwassenen toe, depressie en frequente angst genereren.
  • Ze zullen kwetsbaarder zijn voor stressvolle situaties: het huis wordt door het kind gezien als de veiligste leefomgeving, als dit continu wordt "gebombardeerd" door ruzies en eeuwige conflicten, dan zal elke dagelijkse context voor het kind een bron van angst, verdriet, en stress worden die ook kan leiden tot frequente nachtmerries en mentale uitputting.
foto: Pixabay
  • Ze zullen moeite hebben om gezonde relaties op te bouwen: deze thuissituatie kan in de loop van de tijd leiden tot een algemene moeilijkheid bij het kind om te weten hoe het gezonde en niet-toxische relaties op moet bouwen, niet alleen sentimenteel maar ook van vriendschap en professioneel als het gaat om de volwassen wereld.
  • Ze zullen ontsnappen aan de realiteit: om te ontsnappen aan een realiteit die hen onrustig en bijzonder kwetsbaar en onzeker maakt, zullen jonge kinderen of tieners vaak hun toevlucht zoeken in voedsel, videogames of in een tijdelijke activiteit die hen losmaakt van de realiteit die ze op dat moment leven, waardoor ze na verloop van tijd slechte gewoonten aannemen.
  • Ze zullen hun emoties niet kunnen uiten: in een giftige familiecontext zullen kinderen leren dat het uiten van hun emoties niet gezond is, daarom zullen ze op de lange termijn de neiging hebben om een onzekere houding te ontwikkelen ten opzichte van wat ze voelen tegenover anderen en tegenover zichzelf. Een emotionele blokkade die op volwassen leeftijd helaas negatieve resultaten kan opleveren.

Kortom, een scheiding is beter dan opgroeien in een omgeving waar de stem te veel wordt verheven en het kind wordt aangemoedigd om slechte gewoonten aan te nemen of zich psychisch af te sluiten. Veel beter.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt