Vaak zijn mensen die niet gelukkig zijn met zichzelf, onaardig tegen anderen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Vaak zijn mensen die niet gelukkig zijn…
Haar baasje heeft haar verlaten omdat ze te Dit meisje adopteert alleen oudere honden uit asiels en geeft hen de laatste jaren van het leven genegenheid en warmte

Vaak zijn mensen die niet gelukkig zijn met zichzelf, onaardig tegen anderen

Door Janine
2.027
Advertisement

Soms, wanneer het leven en de omstandigheden ons in een situatie van zwakte of gebrek aan vreugde en geluk brengen, voelen we dat positieve kansen, de mooie dingen die het leven ons kan bieden, vrede en sereniteit, aan ons ontsnappen, tot het punt dat we zelfs onaardig en jaloers kunnen worden op degenen die, alleen schijnbaar, meer geluk hebben dan wij. Het is een feit dat dit soort mensen niet echt slecht zijn, ze zijn alleen minder gelukkig dan anderen.

foto: Pixabay

Deze mensen zullen altijd proberen om:

  • Jouw niveau van zelfvertrouwen te verminderen: je tijd doorbrengen met mensen die een meer tevreden en vervuld leven lijken te hebben dan het jouwe, kan leiden tot een vermindering van het zelfvertrouwen; het is niet hun schuld, maar je achtergestelde positie maakt dat je een beetje een hekel aan ze hebt.
  • Jou net zo ongelukkig maken als zij: omdat je leven momenteel niet bevredigend is, proberen ze je op alle mogelijke manieren een rad voor ogen te draaien, zelfs voor degenen die een beetje meer geluk hebben dan jij. Zoals ze zeggen: gedeeld leed is half leed.
  • Altijd het ergste in mensen te zien: er is niemand die je vreugde, blijdschap of zelfvertrouwen kan brengen; in jouw ogen verdienen alle mensen om je heen jouw aandacht niet, juist omdat zij dragers van geluk zijn die jij momenteel niet bezit.
foto: Pexels
  • Ze zullen op iedereen wraak nemen: je kunt je negatieve emoties niet beheersen en daarom heb je de neiging om jezelf op alles en iedereen te wreken, zelfs voor de meest onbeduidende dingen; het belangrijkste is dat iedereen op jouw "niveau" is.
  • Ze zijn altijd boos: heel vaak is je woede het product van slecht beheerde negatieve emoties en opgehoopte ontevredenheden of frustraties. Hoewel het jouw schuld lijkt te zijn voor je gedrag, is het dat niet.
  • Ze proberen zichzelf te beschermen: misschien ben je in het verleden gekwetst en om niet een tweede keer terug te vallen, probeer je een beschermend schild om je heen te creëren tegen de gevaren van ontevredenheid en ongeluk.

Helaas gaat het leven nooit zoals je zou willen, en dit geldt voor iedereen. Uit ervaring, zowel positief als negatief, is er daarom altijd een grote les te leren: alleen mensen die ontevreden zijn met zichzelf behandelen uiteindelijk anderen slecht. Maar dat is niet allemaal hun schuld.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt