Elegantie is een manier om mensen te respecteren, niet om te weten hoe je je moet kleden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Elegantie is een manier om mensen te…
Deze vrouw is 56 jaar oud en blijft model: met haar benijdenswaardige lichaamsbouw heeft ze alle vooroordelen weggenomen Het kind omhelst de koerier die hem de pizza bracht zonder te weten dat de man onlangs zijn dochter had verloren

Elegantie is een manier om mensen te respecteren, niet om te weten hoe je je moet kleden

23 Februari 2020 • Door Janine
1.251
Advertisement

Elegantie wordt vaak verward met het weten hoe de juiste jurk in de juiste kleur, de juiste stof en kostbare en zeer dure details te kiezen; je moet het natuurlijk ook weten te dragen. Toch zijn veel van de meest elegante mensen die we in ons leven hebben gekend, ook de koudste en emotioneel gezien de meest afstandelijke mensen waar we mee om zijn gegaan. Waarom? Simpelweg omdat het idee van elegantie een vooroordeel is: elegantie is een manier van zijn, niet weten hoe gekleed te gaan.

foto: Pixnio

In feite staat elegantie ook synoniem aan goede opvoeding en een goede houding ten opzichte van de mensen om ons heen; de regels van goed samenleven zijn niet dezelfde als die je in een kledingkast opvolgt, je moet noodzakelijkerwijs elegant kunnen zijn in het leven dat we leiden, in de manier waarop we omgaan met mensen, in de manier waarop we liefhebben, gevoelens hebben, of empathisch zijn voor de meest behoeftigen aan affectie en aandacht. Alleen door te leren omgaan met deze complexe vaardigheden kan onze elegantie worden weerspiegeld in de kleding die we dragen.

Het heeft geen zin om een designer-kledingstuk te dragen, een Louis Vuitton-tas als we geen vriendelijkheid hebben naar de mensen om ons heen, ver weg of dichtbij. Deze negatieve eigenschappen maken ons niet eleganter, integendeel, ze maken absoluut gewone mensen van ons!

Wie weet hoe elegant te zijn, is geen opportunist, doet niet alsof hij boven andere mensen staat, weet zich te verontschuldigen en te bedanken, oefent altijd de kunst van empathie en wederzijdse samenwerking uit en weet de kwaliteiten en gaven van andere mensen te herkennen. Er kan gezegd worden dat elegantie niets te maken heeft met uiterlijk en opvallende kleding, maar eerder te maken heeft met de kleine dagelijkse gebaren van vriendelijkheid en vrijgevigheid.

Zoals reeds vermeld, staat elegantie synoniem aan respect en educatie.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt