In dit restaurant helpen klanten behoeftige mensen door kaartjes achter te laten met betaald eten en drinken

Janine image
door Janine

07 April 2020

In dit restaurant helpen klanten behoeftige mensen door kaartjes achter te laten met betaald eten en drinken
Advertisement

Wanneer je je realiseert dat je de kans hebt, is het altijd leuk om degenen die het nodig hebben een handje te helpen. Er zijn veel manieren om jezelf nuttig te maken en het is altijd goed, wanneer je kunt, om een beetje vriendelijkheid te tonen, zelfs met gebaren die kleine opofferingen zijn voor ons, maar die voor degenen die ze ontvangen in plaats daarvan geweldige geschenken worden.

Ruby Evans, caissière van Stoney's Family Restaurant in Clarkesville, in Georgia, dacht hieraan toen ze een uitstekend initiatief creëerde om diegenen te helpen die, dag in dag uit, niet eens de gelegenheid hebben om een normale maaltijd te bereiden.

via 11Alive

Advertisement
Stoney's Family Restaurant/Facebook

Stoney's Family Restaurant/Facebook

Beleefde winkelmedewerkers, uitstekend eten en vooral veel vrijgevigheid. Wie naar het restaurant in deze Amerikaanse stad gaat, komt in aanraking met deze sfeer. De reden is eenvoudig: om alle mensen, ook de meest behoeftigen in de gemeenschap, te voeden, kunnen de klanten van Stoney een donatie achterlaten voor vertrek, iets extra betalen voor een drankje, een maaltijd of een snack voor degenen die het zich niet kunnen veroorloven iom binnen te lopen en het te kopen.

Het restaurant heeft een speciaal "prikbord" opgezet, de "donatietafel" genaamd. Daarop kunnen klanten briefjes ophangen met wat ze van plan zijn te betalen voor minderbedeelden.

Advertisement
11Alive/YouTube

11Alive/YouTube

"Heb je iets extra’s? Laat een maaltijd achter. Heb je hulp nodig? Neem iets!": zo staat geschreven op dit speciale prikbord voor liefdadigheid. En wanneer een behoeftige klant binnenkomt, hoeft hij alleen maar een kaartje te pakken en naar de kassa te brengen, om vervolgens als gewone klant te worden bediend.

Dit is zeker een lovenswaardig en nuttig initiatief, tot het punt dat het veel andere restaurants motiveert om hetzelfde te doen. Complimenten voor dit restaurant, dat we willen aanmoedigen om door te gaan met vele andere daden van vriendelijkheid en onbaatzuchtigheid, die we allemaal nodig hebben!

Advertisement