"Geleidehonden mogen niet zwart zijn": een domme passagier roept tegen een blind meisje om de bus uit te stappen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
"Geleidehonden mogen niet zwart zijn":…
Ze is 90 jaar oud en haar binnenplaats wordt overspoeld met afval: ze riskeert een boete van $2500 per dag, maar vrijwilligers helpen haar 8 handige tips om angst en stress veroorzaakt door de noodsituatie rond het Coronavirus beter te beheersen

"Geleidehonden mogen niet zwart zijn": een domme passagier roept tegen een blind meisje om de bus uit te stappen

Door Janine
9.870
Advertisement

In de wereld zijn er nog steeds mensen die discrimineren tegen degenen die een andere huidskleur hebben dan de hunne of degenen die lijden aan een min of meer ernstige handicap. Het meest absurde is dat dit “racisme” zich soms ook uitstrekt tot honden. Megan Taylor is een blind meisje dat constant vergezeld moet worden door haar hond Rowley, een zwarte Labrador. Op een mooie dag wachtten de twee op hun bus bij de halte, maar toen ze eenmaal aan boord waren, schreeuwde een passagier tegen haar om de hond weg te halen. De reden? Een zwarte Labrador mag geen blindengeleide hond zijn; honden die blinden helpen zijn allemaal honingkleurige Labradors. Beseffen we hoe beperkt de mentaliteit van sommige mensen kan zijn?

via: Metro

Rowley, het prachtige exemplaar van een Labrador, vervulde perfect zijn plicht als geleidehond toen een zeer onbeleefde passagier tegen zijn baasje schreeuwde om uit te stappen. Het meisje dacht aanvankelijk dat de passagier niet op de hoogte was van haar fysieke toestand en legde hem daarom geduldig uit dat ze blind was en dat ze absoluut een geleidehond nodig had.

De man wilde de situatie niet begrijpen, maar alleen problemen maken over de kleur van de hond. Volgens de passagier moeten geleidehonden in feite allemaal honingkleurige Labradors zijn - dat van het meisje kon onmogelijk een geleidehond zijn omdat hij zwart was!

Megan probeerde de situatie te negeren toen ze eenmaal besefte dat ze niet veel kon doen tegen de onwetendheid van sommige mensen, en haar rit in de bus voort te zetten. Het meisje beweerde dat ze elke keer dat ze met het openbaar vervoer moet reizen behoorlijk bang en angstig is, omdat ze niet zelden het slachtoffer wordt van de agressie van onwetende mensen.

Advertisement
foto: Flickr

Megan kreeg op haar vijftiende last van gezichtsproblemen na een hoofdletsel; sindsdien brengt ze momenten door waarin ze volledig blind is en soms totaal het bewustzijn verliest. In haar toestand kun je je de angst voorstellen om het huis te verlaten; en dat tenminste haar trouwe Rowley er is om haar te steunen.

Misschien is het juister om in dit geval te spreken van onwetendheid dan van racisme, maar het is bekend dat de twee perfect hand in hand gaan.

Tags: DierenHondenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt