Een 103-jarige vrouw uit Wuhan herstelde van het Coronavirus na slechts 6 dagen ziekenhuisopname - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een 103-jarige vrouw uit Wuhan herstelde…
Een restaurantketen levert 1.000 maaltijden aan artsen en verplegers die tegen het Coronavirus vechten Coronavirus: een Italiaanse ingenieur slaagt erin duikmaskers van Decathlon om te vormen tot ademhalingsapparaten

Een 103-jarige vrouw uit Wuhan herstelde van het Coronavirus na slechts 6 dagen ziekenhuisopname

Door Janine
1.367
Advertisement

Je kunt genezen van het Coronavirus, ook als je ouder bent, ondanks het feit dat deze leeftijdsgroep het meest wordt getroffen door de vreselijke infectie. Zhang Guangfen, een 103-jarige vrouw uit de stad Wuhan, de eerste haard van het uitbreken van de wereldwijde pandemie, die in slechts 6 dagen ziekenhuisopname de infectie met Covid-19 praktisch heeft verslagen, is hiervan het levende bewijs en wordt daarmee de oudste vrouw die van het dodelijke virus is hersteld.

Na enkele symptomen die tot chronische bronchitis hadden geleid, werd mevrouw Zhang op 1 maart 2020 opgenomen in het ziekenhuis van Wuhan en herstelde vervolgens binnen enkele dagen volledig van de infectie van Covid-19; het record van mevrouw Zhang is momenteel ongeslagen, aangezien haar herstel een paar dagen volgde nadat een 101-jarige man het virus in China versloeg, terwijl een andere 100-jarige persoon met Alzheimer, hypertensie en hartproblemen herstelden van het virus in Wuhan na behandeling door militaire artsen.

foto: Wikimedia

De situatie in de provincie Hubei blijft zich stabiliseren, met steeds minder besmettingen. Goed nieuws voor zowel China, waar het Coronavirus wereldwijd uitbrak, als voor de hele wereld, die een paar maanden later nog steeds een zware strijd om te overleven voert voor de snelle zoektocht naar een vaccin op wereldschaal.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt