Nagels bijten kan het risico op het krijgen van Coronavirus vergroten: experts waarschuwen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Nagels bijten kan het risico op het…
Thuis blijven vanwege het Coronavirus is geen vakantie, maar het kan een kans zijn om relaties en interesses te cultiveren Zonder toeristen en boten zijn de grachten van Venetië weer helder en nemen de dieren hun plaatsen weer in

Nagels bijten kan het risico op het krijgen van Coronavirus vergroten: experts waarschuwen

Door Janine
24.722
Advertisement

Het is een gewoonte - een slechte - die helaas veel mensen hebben, misschien zonder het bijna te beseffen. We hebben het over nagelbijten, een gewoonte die verre van goed voor onze gezondheid is. Zenuwachtigheid, angst, stress of simpele behoefte om stoom af te blazen: de oorzaken die een persoon ertoe aanzetten zijn nagels "aan te vallen" kunnen talrijk zijn, maar zeker is dat het niet goed is. Nu helemaal niet.

De reden? Elk soort vuil of bacterie schuilt onder de nagels. Het spreekt dan ook voor zich dat een dergelijke praktijk uiterst schadelijk is, nu de hele wereld wordt getroffen door de pandemie van het Coronavirus, waarvoor nauwkeurige en strikte hygiëne- en beschermingsnormen moeten worden gerespecteerd. Experts waarschuwden alle nagelbijters.

via: Metro

Purvi Parikh, allergoloog en expert op het gebied van infectieziekten, heeft een publieke oproep gelanceerd voor alle mensen die de gewoonte hebben om te nagelbijten, om deze praktijk te vermijden. We weten dat het, om besmettingen en risico's van een Covid-19-infectie te voorkomen, goed is om de handen vaak te wassen en mond, neus en ogen niet aan te raken als ze niet schoon zijn. Dus je begrijpt hoe gevaarlijk nagelbijten is.

Volgens Parikh zijn bacteriën die in contact komen met de mond een van de gemakkelijkste en snelste manieren om het coronavirus over te dragen, evenals vele andere mogelijke infecties. Om een ​​einde te maken aan deze schadelijke gewoonte, heeft zowel zij als verschillende andere artsen over de hele wereld voorgesteld om een ​​praktische strategie toe te passen.

Als we bijvoorbeeld naar buiten moeten, dragen we handschoenen. Bovendien is deze voorzorgsmaatregel ook een van de voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen voor de Coronavirus-noodsituatie. Thuis en in alle andere situaties waar we de neiging hebben om nagels te bijten, kan het echter handig zijn om ​​kauwgom in je mond te stoppen. Op deze manier zal onze mond bezig zijn met kauwen op andere dingen, niet op de nagels.

Op dezelfde manier is het, om je vingers "bezig" te houden, niet erg om afgeleid te worden door een voorwerp waarmee je een beetje kunt spelen, zoals elastiekjes of handspeelgoed. Voor vrouwen kan het handig zijn om nagellak op de nagels aan te brengen, die daardoor goed verzorgd en moeilijker af te bijten zijn.

Kortom: de opoffering om te voorkomen besmet te worden en het te verspreiden, op een delicaat moment zoals het moment dat we ervaren, moeten we allereerst bij onszelf beginnen. Sommige slechte gewoonten opgeven kan ons alleen maar goed doen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt