Zelfs als het leven je vaak op de proef stelt, moet je blijven glimlachen - BekijkDezeVideo.nl
x
Zelfs als het leven je vaak op de proef…
Gemakkelijke oefeningen om thuis weer in vorm te komen: die van de brug verstevigt de benen, de billen en de buik Een 88-jarige man huurt een kraan om een liefdesboodschap naar het raam van zijn vrouw te brengen die in isolatie zit

Zelfs als het leven je vaak op de proef stelt, moet je blijven glimlachen

22 April 2020 • Door Janine
1.054
Advertisement

In staat zijn om in deze moeilijke tijden de positieve kant te kunnen bekijken, is echt een zegen. Het betekent dat je emotioneel intelligent en sterk genoeg bent om elke uitdaging aan te gaan die het leven met zich meebrengt. Elke dag worden we geconfronteerd met nieuwe obstakels waarvan we soms absoluut geen idee hebben hoe we ermee om moeten gaan. Het is een warboel in ons hoofd, ons hart breekt in miljoenen stukjes en ons leven is volledig chaotisch, maar degenen die erin slagen humor te vinden in het meest problematische scenario, zijn meestal degenen die het ongetwijfeld kunnen overwinnen.

foto: Pexels

Slechts enkelen weten dat lachen de kracht heeft om elke gewonde ziel te genezen; er zit humor in bijna alles in dit leven, zelfs in de manier waarop ons hart is gebroken; hoe vaak hebben we teruggekeken naar onze liefdesrelaties die fout zijn gegaan en gezegd: "Hoe is het mogelijk dat we zo'n relatie hadden?"; het punt is dat zelfs in de meest onaangename situaties van ons leven niets ondraaglijk lijkt als we proberen er om te lachen.

Het is natuurlijk ook waar dat negatieve emoties belangrijk zijn in ons leven; we moeten niet tegen elke prijs glimlachen. Er zijn zulke vreselijke momenten in ons bestaan, zoals het verlies van een geliefde, een wereldwijde noodsituatie, een gebroken hart waarin we het ons niet kunnen veroorloven om te blijven lachen, alsof er niets aan de hand is.

Tegelijkertijd kan een glimlach in bepaalde gevallen een echte therapeutische kracht hebben; therapeutisch omdat het ons helpt vooruit te gaan in ons leven, wakker te worden en uit bed te komen om onze doelen te bereiken. Hoewel we alles zwart zien (en het is normaal om soms alles zwart te zien), is het nodig om te blijven glimlachen: de toekomst zal alleen beter zijn als we onszelf willen verbeteren.

Onthoud dit altijd: een glimlach per dag neemt het slechte humeur weg... Lach!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt