Kinderen lopen meer dan wie dan ook het risico te worden blootgesteld aan de trauma's van quarantaine: nu meer dan ooit is de rol van volwassenen fundamenteel - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Kinderen lopen meer dan wie dan ook…
Coronavirus, in de VS zetten burgers kerstverlichting aan om de mensen in quarantaine op te vrolijken Een dokter weigert de omhelzing van zijn zoon uit angst voor het Coronavirus en barst dan in tranen uit: het dubbele drama van artsen

Kinderen lopen meer dan wie dan ook het risico te worden blootgesteld aan de trauma's van quarantaine: nu meer dan ooit is de rol van volwassenen fundamenteel

Door Janine
1.346
Advertisement

De geïsoleerde situatie die het grootste deel van de wereld door de Coronavirus-pandemie ervaart, is niet eenvoudig omdat het de dagelijkse handelingen beperkt en ons ertoe dwingt gewoonten te veranderen. Quarantaine is op zo'n delicaat moment enerzijds een noodzakelijke en onmisbare maatregel, maar wordt anderzijds een voorwaarde die voor veel mensen het risico op ernstige ongemakken met zich meebrengt en problemen aan andere problemen toevoegt.

Hoewel het accepteren van een verandering voor een volwassene gemakkelijker kan zijn, is het voor een kind veel gecompliceerder. Door van de ene op de andere dag thuis opgesloten te zitten, zullen kinderen van veel gezinnen zeker een trauma hebben opgelopen, waardoor de gevolgen lange tijd voelbaar zijn. Om deze reden groeien de zorgen van ouders, opvoeders en leraren over de hele wereld over een steeds groter wordend ongemak, waarvan het goed is om bewust te zijn en ons best te doen om de quarantaine van veel kinderen wat gemakkelijker te maken.

via: Unicef
foto: Pxfuel

Als het al voor een kind onder normale gezondheidsomstandigheden moeilijk is om thuis geïsoleerd te zitten, wordt het ongetwijfeld erger in de vele gevallen van gehandicapte kinderen, met gedrags- of ontwikkelingsstoornissen, of voor degenen die in moeilijke economische situaties leven. Er zijn veel gevallen van complexe situaties en hier moet rekening mee worden gehouden.

Hoewel veel ouders thuis hun kleintjes op de beste manier proberen te vermaken, met activiteiten die hun creativiteit, verbeeldingskracht en studie kunnen stimuleren, is het niet altijd zo vanzelfsprekend dat dergelijke inspanningen resultaten opleveren. Kinderen en jongeren lopen het risico veel, te veel tijd voor tv-schermen en elektronische apparaten door te brengen, ten koste van hun fysieke en mentale gezondheid.

Het niet kunnen zien van vrienden, leraren, klasgenoten of sportvrienden is een situatie die, althans recent, geen enkel kind ooit heeft geleefd, daarom weten we niet welke gevolgen dit voor hun ontwikkeling zal hebben. Ouders en familieleden die nu met hun kinderen thuis zijn, hebben de verantwoordelijkheid en plicht om kinderen te helpen met alle mogelijke hulpmiddelen en gedragingen. Het is natuurlijk niet gemakkelijk, maar het zal er wel voor zorgen dat er geen problemen in hen ontstaan ​​die de toekomst kunnen beïnvloeden.

De Italiaanse Vereniging voor de studie van traumatische stress (SISST) adviseert in dit verband alle volwassenen thuis met kinderen om de tijd die ze voor de media, tv of sociale netwerken doorbrengen zoveel mogelijk te beperken, allemaal hulpmiddelen die drager kunnen worden van negatieve emoties.

Handmatige activiteiten, die samen met de volwassene moeten worden gedaan, zijn belangrijk om de tijd te doden en hoewel het niet altijd mogelijk is, is het goed om te proberen ze voor te stellen. De situatie met betrekking tot de pandemie van Covid-19 moet duidelijk aan de jongeren worden uitgelegd, maar uiteraard zonder overdreven alarmisme of catastrofisme. Het kan eerder nuttig zijn om de ervaring te integreren met anderen die al geleefd of gedeeld zijn, en erop te staan dat de regels voor het welzijn van iedereen gerespecteerd moeten worden.

Naast wat moeders, vaders en andere familieleden kunnen doen, is het belangrijk dat instellingen - en vooral scholen - hun best doen om iedereen te betrekken bij de dagelijkse activiteiten, zodat niemand zich uitgesloten, anders of verward voelt, ook niet tegenover fysieke of economische problemen.

Advertisement

Alleen met een oprechte inzet van iedereen zullen we kunnen zeggen dat de noodsituatie rond het Coronavirus op de beste manier is aangepakt, in de hoop dat kinderen straks in de straten, scholen en parken over de hele wereld weer kunnen rennen, spelen, en groeien.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt