Kind valt van de glijbaan op de speelplaats en raakt gewond: zijn vader besluit hem te repareren in plaats van een aanklacht in te dienen

Janine image
door Janine

22 Juni 2022

Kind valt van de glijbaan op de speelplaats en raakt gewond: zijn vader besluit hem te repareren in plaats van een aanklacht in te dienen
Advertisement

Elke ouder heeft het welzijn van zijn kinderen voor ogen - niemand zou willen dat zijn kind gewond raakt, vooral niet als het zich in een spelsituatie bevindt waar er geen gevaar zou moeten zijn. Op de speelplaats moet elk kind zich bijvoorbeeld veilig voelen en vrij kunnen spelen met zijn leeftijdsgenoten tussen de attracties en glijbanen. Maar al te vaak zijn dit vervallen en verlaten plaatsen, waar zelfs een glijbaan een gevaar kan vormen voor de veiligheid van kinderen. Dit is wat er gebeurde in een klein park in de provincie Turijn, waar een kind gewond raakte toen hij van een gehavende glijbaan viel. De vader besloot, in plaats van de gemeente aan te klagen, de glijbaan te repareren en te voorkomen dat andere kinderen gewond zouden raken.

via La Stampa

Advertisement
Wikimedia / not the actual photo

Wikimedia / not the actual photo

De speeltuin in kwestie was al het middelpunt van verschillende controverses, juist vanwege de staat van verval, maar de vader van het kind dat gewond raakte tijdens het spelen, besloot het heft in eigen handen te nemen en persoonlijk na te denken over het oplossen van het probleem. Dankzij de hulp van de oom van het kind repareerde de vader de glijbaan met een herstelas, waardoor aangifte bij de gemeente werd vermeden. "Een teken van grote beschaving" was een van de reacties op het web, nadat het nieuws zich snel verspreidde, maar de waarheid is dat de gemeente meer had moeten doen. In feite vragen de bewoners om systematische tussenkomst om een ​​plaats gewijd aan kinderen in veiligheid te brengen, en daarom zijn ze begonnen met het inzamelen van handtekeningen die momenteel al op de steun van honderden mensen kan rekenen.

Advertisement
Pixabay / Not the actual photo

Pixabay / Not the actual photo

Een openbare tuin met een kinderpark mag geen kapot hek en een onveilige omheining hebben; het is ook niet juist om burgers te vragen alles op eigen kosten te repareren, nadat elk van hen al heeft bijgedragen aan de overheidsuitgaven door belasting te betalen. We moeten zeker aandringen op het fatsoen van mensen: als het niet de slijtage is die apparatuur zoals spelletjes in een park onvermijdelijk vernietigt, zijn het de onwetendheid en onbeleefdheid van de mensen die de grootste problemen veroorzaken.

Als het jouw kind was overkomen, wat zou jij dan hebben gedaan?

Advertisement