Vrouw onthult de manier om je thuis veilig te voelen: "doe het licht niet aan" + (VIDEO)

Janine image
door Janine

20 April 2023

Vrouw onthult de manier om je thuis veilig te voelen: "doe het licht niet aan" + (VIDEO)
Advertisement

Veiligheid is een onderwerp dat veel mensen na aan het hart ligt: ​​of het nu gaat om het uitvoeren van het werk, huishoudelijke of andere activiteit, het is altijd heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je voor je eigen veiligheid en die van anderen zorgt. Dus, op basis van wat je doet, worden bepaalde voorzorgsmaatregelen genomen om de kans te vergroten dat alles "soepel verloopt".

De vrouwelijke hoofdpersoon van dit verhaal wilde een praktisch en nuttig advies geven om je thuis veiliger te voelen, vooral als je alleen woont.

via Distractify

Advertisement
Carlos Lubina/Flickr - Not the actual photo

Carlos Lubina/Flickr - Not the actual photo

"Doe het licht niet aan zodra je thuiskomt." Dit is de oproep van Mary Alice, een influencer. Haar woorden lijken misschien contraproductief: waarom zou er geen licht aan moeten gaan en volledig zicht hebben op de omgeving waar men zich bevindt? Lees over haar ervaring om het te begrijpen.

"Op een avond was ik op weg naar huis, het was erg donker, ik stapte uit mijn auto om de straat op te lopen, richting mijn appartement. Een man opende de deur en stapte ook uit zijn auto op hetzelfde moment als ik. Ik had hem nog nooit gezien en ik wist zeker dat hij niet in een van de flatgebouwen woonde of een buurman van mij in de wijk was".

De man benaderde haar vervolgens totdat ze oog in oog stonden.

Advertisement
James Petts/Flickr - Not the actual photo

James Petts/Flickr - Not the actual photo

Met het excuus van een licht dat het niet zou doen, knoopte de persoon een gesprek aan met de vrouw: "Ik stond daar, met een negatief gevoelen, ik gaf hem net genoeg toe om snel te kunnen vertrekken, maar toen ik terugkeerde naar mijn appartement zag ik dat hij er nog steeds was, verstopt achter een geparkeerde auto terwijl hij in dezelfde richting staarde als waar hij me achter de deur van mijn gebouw had zien verdwijnen”, zo vertelde Mary in een video.

Daarom deed ze liever het licht in haar huis niet aan: als ze dat wel had gedaan, had de man vanuit het raam dat uitkeek op de straat buiten, precies kunnen identificeren waar ze woonde.

Uiteindelijk liep die "verdachte" persoon weg en had het incident geen enkel gevolg. Maar op het net had het dat wel, en hoe.

De video van de influencer, waarin ze aanraadde om het licht niet meteen aan te doen zodra je thuiskomt, kreeg meer dan 20 miljoen views, een groot aantal opmerkingen ter ondersteuning van de vrouw en meer in het algemeen over de persoonlijke veiligheid van mensen.

Sommige gebruikers hebben hun ervaringen met vreemden gedeeld, anderen hebben extra kleine trucjes bedacht om zich veiliger te voelen en de aanvaller te ontmoedigen: "Ik neem elke dag verschillende routes om terug te keren van mijn werk, ik doe nooit twee keer achter elkaar dezelfde route en als ik thuiskom, hoewel ik alleen woon, laat ik meestal een paar gebruikte herenschoenen voor de deur staan”, schreef een meisje.

Andere vrouwen voegden eraan toe dat ze de lichten in hun huis helemaal niet uitdoen. Ook is bijna iedereen in de commentaren het erover eens dat als je een onderbuikgevoel hebt dat er iets mis is, dat meestal ook zo is. Het is dus altijd goed om op je gevoel te vertrouwen. Wat vind je van dit verhaal en de "trucs" van deze vrouwen?

Advertisement