Coronavirus: na 51 jaar huwelijk sterven ze 6 minuten na elkaar

Janine image
door Janine

11 April 2020

Coronavirus: na 51 jaar huwelijk sterven ze 6 minuten na elkaar
Advertisement

Stuart en Adrian Baker waren een ouder echtpaar dat barstte van de gezondheid; hij was 74, zij 71, en ze waren 51 jaar heel gelukkig getrouwd. Het echtpaar woonde in Boynton Beach, in Florida, en had nooit kunnen bedenken dat ze op zo'n trieste en geweldaddige manier zouden worden getroffen door de besmetting met het coronavirus. In maart 2020 begon het paar zich onwel te voelen, eerst Stuart, daarna zijn vrouw Adrian, totdat het ergste kwam.

via CNN

Advertisement
Free Grief Counseling/Facebook

Free Grief Counseling/Facebook

Nadat de behandelend arts hen had geadviseerd om naar het ziekenhuis te gaan als de symptomen aanhielden, ging het echtpaar naar de eerste hulp, waar hen werd verteld om zichzelf uit voorzorg te isoleren, voor de dagen die nodig waren om de griepsymptomen te stoppen. De dagen gingen voorbij, het leek beter te gaan met Stuart en Adrian, totdat hij acute ademhalingsproblemen kreeg. In het ziekenhuis werd bij hem de diagnose Covid-19 gesteld.

Adrian daarentegen, waar het aanvankelijk beter mee ging, begon ook astmatische problemen te krijgen, dus een paar dagen na de ziekenhuisopname van haar man kwam ook zij in het ziekenhuis terecht omdat haar toestand verslechterde. Buddy Baker, de zoon van het echtpaar, besloot uiteindelijk samen met familieleden om ze in dezelfde kamer te plaatsen, wachtend tot hun toestand zou verbeteren. Maar op dezelfde dag, ongeveer 6 minuten na elkaar, stierven Stuart en Adrian.

Een absurd lot, voor een vrolijk en gelukkig stel dat 51 jaar samen leefde. Nu zijn ze voor altijd samen!

Advertisement