Olympisch kampioene en model: ze heeft het syndroom van Down en een grote kracht waarmee ze haar dromen heeft laten uitkomen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Olympisch kampioene en model: ze heeft…
Ze trouwen ondanks Covid-19 en printen foto's van de gasten die niet aanwezig kunnen zijn bij de ceremonie 9 praktische remedies om oude kapotte meubels op te frissen en ze er als nieuw uit te laten zien

Olympisch kampioene en model: ze heeft het syndroom van Down en een grote kracht waarmee ze haar dromen heeft laten uitkomen

Door Janine
1.671
Advertisement

Groot dromen is altijd toegestaan, op elke leeftijd, maar het is de vraag hoeveel van deze dromen we tijdens ons leven kunnen realiseren. Chelsea Werner weet er alles van, wat het betekent om groots te dromen en vooral wat je moet doen om te bereiken wat je wilt, met vastberadenheid en wilskracht. De 27-jarige Californische vrouw werd geboren met het syndroom van Down en tot haar 2e kon ze niet lopen; nu is ze niet alleen een succesvolle atlete, 4 keer Olympisch kampioene, maar ze is ook een model dat zich inzet voor sociale kwesties, om elk type vooroordeel te doorbreken.

Chelsea Werner heeft de vooroordelen rond het gebied van handicaps en mensen met het downsyndroom uitgedaagd, talloze barrières doorbroken en de harten van veel mensen over de hele wereld veroverd. "Willen is kunnen” en dat weet Chelsea heel goed: op 2-jarige leeftijd kon ze nog steeds niet lopen, juist vanwege het Downsyndroom. Toch wist Chelsea op 27-jarige leeftijd 4 Olympische medailles te behalen, waardoor ze artsen over de hele wereld liet zien dat haar spiertonus nooit een obstakel is geweest in haar carrière.

Haar atletische carrière begon toen ze nog maar 8 jaar oud was - haar ouders probeerden haar verschillende sporten te laten doen, om haar spierspanning te versterken en uiteindelijk was artistieke gymnastiek de discipline die dat meisje vol moed en wilskracht het meest fascineerde. 

Advertisement

Chelsea is erg trots op de manier waarop haar ouders haar hebben opgevoed en ze is erg tevreden over zichzelf. Ze is een uiterst positief persoon die elke dag hard werkt om haar doelen te bereiken. Sport is echter niet het enige waar de atlete interesse in heeft.

Sinds ze interesse in mode kreeg, probeerde Chelsea verschillende keren op de deur van verschillende agentschappen te kloppen, maar werd altijd afgewezen. Denk je dat ze het heeft opgegeven? Natuurlijk niet! De jonge vrouw begon enkele van haar foto's op Instagram te publiceren en uiteindelijk werd ze benaderd door een bureau, het We Speak Model Management.

Haar debuut zorgde voor een ware golf van frisheid en innovatie op het gebied van mode: het gaat er niet om om “perfect” te zijn, maar om “uniek” te zijn. Chelsea voelt zich vereerd als andere kinderen en jongeren haar beschouwen als een model om te imiteren en is blij om nieuwe hoop te geven aan degenen die zich terneergeslagen voelen in hun dagelijkse moeilijkheden.

Advertisement

Met veel inzet en vastberadenheid veroverde ze de wereld van sport en mode, wat aantoont dat er niets is dat ze niet kan doen of bereiken.

Een echt voorbeeld voor iedereen!

Complimenten voor dit meisje dat werkelijk geen limieten kent!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt