x
Een kat hoort een hond huilen bij de…
Elke dag helpt deze hond zijn menselijke vriend op het land om te oogsten, als echt teamwork De hond vermaakt de baby van een paar maanden oud, met kusjes en gelach: de moeder slaagt erin dit speciale moment vast te leggen

Een kat hoort een hond huilen bij de dierenarts en probeert deze te “verdedigen” door de arts te krabben

12 Mei 2020 • Door Janine
7.793
Advertisement

Soms vertonen dieren gedrag dat zo verrassend en bijzonder is dat als ze zouden kunnen praten, ze praktisch hetzelfde zouden zijn als wij. Onder hen is er vaak een bepaald instinct waardoor ze een gevaarlijke situatie kunnen waarnemen, zelfs als andere exemplaren van totaal verschillende soorten het beleven.

Wie zei er dat honden en katten elkaar niet steunen en dat ze elkaar niet kunnen helpen waar en wanneer nodig? De twee hoofdrolspelers in ons verhaal bewijzen het tegendeel. De situatie is misschien wel de meest angstige van een huisdier: een bezoek aan de dierenarts voor de periodieke vaccinaties.


De dierenarts is voor geen enkel dier een fijne plek, ongeacht de diversiteit. Zo besloot een aandachtige kat, toen hij een hond hoorde huilen die op het punt stond gestoken te worden door de naald van de dokter voor het vaccin, instinctief en zonder na te denken, dat hij iets moest doen. De kat, die in het kantoor van de dierenarts was, beleefde de klassieke scène van wanneer we bijvoorbeeld in de wachtkamer bij de tandarts zitten en we de klachten horen van degenen die binnen zijn voor de behandelingen...

Omdat hij dacht dat de hond leed of mishandeld werd door de nietsvermoedende arts, benaderde hij de man en krabde hem met zijn klauwen op zijn benen, als een echte aanval. Niet tevreden met alleen zijn nagels te gebruiken, probeerde de kat de dierenarts zelfs te bijten. Instinctief duwde de man de kat weg en probeerde hem gerust te stellen dat niemand de "arme" hond pijn zou doen.

Advertisement

Een “heroïsch” gebaar dus van de kat in kwestie, die het leed van de hond in de spreekkamer niet kon verdragen. Een gedrag dat boekdelen spreekt over hoe dieren met elkaar verenigd zijn, hoewel ze tot verschillende soorten behoren. Een instinct voor bescherming en solidariteit waarvan we allemaal zouden moeten leren, wanneer we geconfronteerd worden met enig onrecht of geweld en we misschien liever de andere kant opkijken.

Hieronder is de link naar de video met de scène:

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=qPvEO6Xrk1o&feature=emb_logo

Tags: DierenKomischeKatten
Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt