x
Een koude koffiecake om in een paar…
Een verpleegster steelt de creditcard van een stervende Covid-patiënt: ze riskeert ontslagen te worden De vele toepassingen van zuiveringszout: een natuurlijk ingrediënt om het huis en de was lekker te laten ruiken

Een koude koffiecake om in een paar minuten te bereiden: heerlijk, en het hoeft niet eens in de oven

12 Mei 2020 • Door Janine
4.600
Advertisement

Naarmate de zomerse warmte nadert, hebben we meestal minder zin om te koken en geven we de voorkeur aan lichte recepten, boven uitgebreidere. Dit geldt ook voor desserts, die meestal in de oven moeten; maar wie wil de oven aanzetten als het buiten warm is? Dit is precies het moment waarop we liever pudding of yoghurt uit de koelkast pakken in plaats van een plak cake. Maar waarom zou je het eten van een lekkere cake opgeven, ook tijdens het zomerseizoen?

We presenteren je een cake met koffiesmaak die in 10 minuten wordt bereid en geen enkele vorm van koken vereist. Perfect voor elke gelegenheid, speciaal voor koffieliefhebbers.

via: Youtube

foto: Youtube

Ingrediënten:

  • 300 g Digestive koekjes (of je favoriete koekjes);
  • 100 g droge amaretti;
  • 50 g stukjes chocolade met koffiesmaak (of, als alternatief, chocoladeschilfers);
  • 150 g boter;
  • 250 ml slagroom;
  • 350 g mascarpone;
  • 100 g poedersuiker;
  • 60 gram koffie.

Bereiding:

foto: Youtube

Eerst moet je de koekjes en amaretti verkruimelen om het typische "kruimeldeeg" te krijgen, kenmerkend voor deze heerlijke cake. Verwarm de boter en giet het, eenmaal gesmolten, door het kruimeldeeg en zorg ervoor dat alles goed wordt gemengd. Voeg de stukjes chocolade of de chocoladeschilfers toe, afhankelijk van wat je liever hebt, tot je een korrelig en homogeen mengsel krijgt. Het meeste van dit deeg moet in de cakevorm worden gedaan; we maken de basis van onze cake dus met 2/3 van de kruimels en zetten dit een paar uur in de koelkast. Denk eraan om, voordat je het deeg in de bakvorm doet, er bakpapier in te doen.

Advertisement
foto: Youtube

Nu gaan we de vulling maken: neem een kom waarin je met behulp van de elektrische mixer de mascarpone en de poedersuiker mengt; daarna gieten we er beetje bij beetje de koffie bij en blijven we mixen. Zorg ervoor dat de koffie koud of op kamertemperatuur is wanneer je deze in het mengsel gaat verwerken. In een andere kom klop je de slagroom; daarna kunnen we de slagroom bij de crème met mascarpone doen. Denk er bij het bewerken van deze laatste ingrediënten aan om altijd cirkelvormige bewegingen van onder naar boven te maken, om te voorkomen dat de hele massa uit elkaar valt.

Giet de crème in de bakvorm die we in de koelkast hebben laten rusten en bestrooi voorzichtig alle eventuele gaatjes. Op dit punt kunnen we de kruimels van de koekjes die we hadden achtergelaten op de bovenkant van de cake strooien. Nu is de cake klaar om in de koelkast te zetten: wacht 4-5 uur, en dan is het genieten geblazen!

Tags: KokenEtenNuttig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt