Het snelle en gemakkelijke recept om een heerlijke pistachecrème te bereiden

Janine

04 Juni 2020

Het snelle en gemakkelijke recept om een heerlijke pistachecrème te bereiden
Advertisement

Pistachenoten zijn niet alleen heerlijk, maar ook rijk aan minerale zouten en hebben tal van heilzame eigenschappen. Als je je afvraagt ​​waar deze heerlijke vruchten vandaan komen, is het antwoord heel simpel: van de echte Pistacia-plant van de familie Anacardiaceae afkomstig uit het Oosten. Hoewel we hun consumptie niet moeten overdrijven, zijn pistachenoten heel gezond: ze bevatten veel minerale zouten, met name kalium, fosfor, magnesium en calcium, evenals ijzer en koper. Daarnaast bevatten ze veel vitamine A maar ook vitamine B, C en E. Als je een liefhebber bent van pistache in al zijn vormen, kun je een zeer smakelijke bereiding proberen: de "beroemde" smeerbare pistachecrème!

via Youtube / Ma petite cuisine Annarita

Advertisement
Pxfuel

Pxfuel

Om een ​​flinke pot zoete pistachecrème te krijgen, moet je deze ingrediënten in huis halen:

  • 300 ml melk;
  • 2 eieren (alleen de dooiers);
  • 50 g bruine suiker;
  • 60 g pistachenoten;
  • 40 g aardappelzetmeel.

Bereiding:

Bereiding:

Youtube / Ma petite cuisine Annarita

Pel allereerst de pistachenoten en laat ze een paar minuten in warm water koken. Als ze eenmaal zijn uitgelekt, moeten ze worden gedroogd en moeten ze geen velletjes meer hebben; doe ze in een mixer en hak ze fijn (het zou ideaal zijn om er een heel fijn poeder van te maken). Neem nu een kom en klop de dooiers krachtig samen met de suiker, je kunt een mixer gebruiken, tot je een dikke room krijgt. Voeg dan het "pistachemeel" toe dat je met de mixer en het zetmeel hebt verkregen.

Advertisement
Youtube / Ma petite cuisine Annarita

Youtube / Ma petite cuisine Annarita

Verwarm de melk in een aparte pan zonder deze noodzakelijkerwijs te koken. Als het eenmaal warm is, giet je het gelijk in het mengsel van de pistache dat je hebt verkregen en zorg je ervoor dat het volledig absorbeert. Neem nu het mengsel en giet het in een pan op laag vuur; het is erg belangrijk om tijdens deze kookfase te blijven roeren om te voorkomen dat het mengsel blijft plakken. Als het dik genoeg is, zet je het vuur uit en laat je het afkoelen - je smeerbare crème is klaar!

Bewaar het in een glazen pot voor in de koelkast en geniet van de pistachecrème wanneer je maar wilt!

Advertisement