Een cake zo luchtig als een wolk: het bevat slechts 2 ingrediënten en is heel gemakkelijk te maken - BekijkDezeVideo.nl
x
Een cake zo luchtig als een wolk: het…
Een verpleegster heeft Covid-19 opgelopen: met haar laatste kracht smeekt ze haar collega's haar leven te redden om haar kinderen weer te zien De dochter liet de kamer steeds weer rommelig achter: de moeder ruimt op door alles in vuilniszakken te stoppen

Een cake zo luchtig als een wolk: het bevat slechts 2 ingrediënten en is heel gemakkelijk te maken

10 Mei 2020 • Door Janine
8.294
Advertisement

De cake die we vandaag presenteren, benadert dat soort cakes “zonder iets”, die we eigenlijk niet als echte desserts beschouwen. Dit recept zal echter de meest enthousiaste voorstanders van boter kunnen overtuigen en zal iedereen verbazen over de afwezigheid van meel en andere ingrediënten die altijd als fundamenteel zijn beschouwd voor de bereiding van een cake. Het is een eiwitrijke cake die alleen eieren en suiker bevat, heel gemakkelijk te maken is en geschikt voor diegenen die een vetarm dieet willen volgen. Als je nieuwsgierig bent om het te proeven en de onverwachte romige smaak van elk plakje te ontdekken, moet je dit recept echt uitproberen.


De ingrediënten die je nodig hebt zijn:

  • 200 g suiker +- 10 lepels;
  • 10 eidooiers;
  • 75 ml water.

Laten we eerst beginnen met de bereiding van de karamel die ons dessert zal bedekken. Doe 200 gram suiker in een pan met antiaanbaklaag, samen met het glas water (ongeveer 75 ml); kook op middelhoog vuur en zorg ervoor dat het mengsel met een pollepel wordt geroerd. Na een tijdje zullen we merken dat de suiker langzaam karamelliseert - wanneer deze de juiste dikheid en een bruinachtige kleur heeft bereikt, kunnen we de pan van het vuur halen.

Nu giet je de gekarameliseerde suiker in een cakevorm en verwarm je de oven voor op 180°C. Terwijl de oven op de juiste temperatuur komt, zijn de eieren aan de beurt: scheid de dooiers voorzichtig van de eiwitten. Om deze zachte cake te bereiden hebben we alleen de eiwitten nodig, die stijf moet worden geklopt (gebruik een elektrische mixer!).

Advertisement

Breng met een lepel het geklopte eiwit over in de vorm waar de gekarameliseerde suiker in zit en vul het tot de rand. Neem een rechthoekige bakvorm, groot genoeg waar de vorm van je cake perfect in past, en vul deze voor ongeveer de helft met water. Bak nu 25 minuten op 180°C. Eenmaal gebakken, wacht je tot het is afgekoeld en zet je het ondersteboven op een bord; eenmaal op kamertemperatuur, zet je het ongeveer 1 uur in de koelkast alvorens het te proeven.

Nu kun je genieten van een lekker stukje van deze zeer luchtige cake!

Tags: KokenEtenNuttig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt