Tijdens een pandemie wordt ze gedwongen om met haar gehandicapte zoon om geld te bedelen om de huur te kunnen betalen

Janine image
door Janine

14 Mei 2020

Tijdens een pandemie wordt ze gedwongen om met haar gehandicapte zoon om geld te bedelen om de huur te kunnen betalen
Advertisement

Het uitbreken van de Coronavirus-epidemie brengt de economie van verschillende landen in de problemen, maar het is ook waar dat degenen die altijd hebben moeten worstelen om de eindjes aan elkaar te knopen, nu in veel ernstigere problemen terechtkomen. Met de lockdown halveerden de activiteiten, waarvan er vele de hele maand sloten; wie maandelijks op een minimumloon kon rekenen, kan de huur niet meer betalen of zelfs de boodschappen doen. Dit zijn dramatische situaties waarin het moeilijk is om waardig weer omhoog te komen. Catalina García Pérez, een 62-jarige vrouw die in Lo de Fuentes, een wijk in Mixco, in Guatemala woont, is zo arm dat ze ondanks de pandemie gedwongen wordt de stad rond te gaan om aalmoezen te vragen. Alsof dat nog niet genoeg is, moet ze haar gehandicapte kind de hele dag op haar schouders dragen.

via Facebook / CANAL 5 Mega Vision El Progreso Achuapa

Advertisement

Om te overleven wordt Catalina gedwongen om op straat te bedelen, ondanks een wereldwijde epidemie. De vrouw heeft een 37-jarige zoon, Geronimo, die niet kan bewegen omdat hij zwaar gehandicapt is - juist om deze reden wordt ze gedwongen hem op de schouders te dragen en hem elke dag mee te nemen.

Advertisement

De vrouw beweegt zich door de straten van de stad op zoek naar wat geld om de huur te kunnen betalen. Om precies te zijn, probeert Catalina $100 per maand op te halen waarmee ze de huur kan betalen. Allebei dragen ze een beschermend masker, maar omdat ze niet binnen kunnen blijven, worden ze toch gevaarlijk blootgesteld aan het virus. Ze heeft een witte vlag in haar hand, gemaakt van wat lijkt op een plastic tas, en bidt dat iemand haar wat geld geeft, vooral omdat ze te laat is met het betalen van de huur.

Er zijn mensen die op dit voor iedereen dramatische moment niet “thuis kunnen blijven”, omdat ze eenvoudigweg geen veilige plek hebben om hun toevlucht te zoeken en moeten wachten tot de epidemie voorbij is. Catalina is een van de vele wanhopige mensen die zich bijna niets kunnen veroorloven en die elke dag worstelen om ook maar iets te krijgen.

Advertisement