Een 19-jarige jongen vindt een tas met $135.000 en geeft hem terug aan de bank: hij wordt door de politie beloond

Janine image
door Janine

13 Mei 2020

Een 19-jarige jongen vindt een tas met $135.000 en geeft hem terug aan de bank: hij wordt door de politie beloond
Advertisement

Als je 19 was en een tas vol geld zou vinden, wat zou je dan doen? Zou je het mee naar huis nemen om je familie financieel te helpen, of zou je het overhandigen aan de autoriteiten door binnen de grenzen van de wet te handelen? Een 19-jarige jongen genaamd José Nuñez Romaniz dacht niet lang na toen hij een tas vond met 135.000 dollar erin: hij gaf hem terug aan de politie, en was er zeker van dat hij het juiste deed. En hij werd beloond voor deze actie.

via CNN

Advertisement

“It isn’t what we say or think that defines us, but what we do.” Meet Jose, this week his selfless actions lead him to...

Pubblicato da Albuquerque Police Department su Giovedì 7 maggio 2020

De negentienjarige jongen uit Albuquerque had de tas gevonden bij de geldautomaat van de Wells Fargo-bank in de stad Texas; er zat $135.000 in. José overwoog aanvankelijk om het mee naar huis te nemen om zijn familie te helpen, maar belde uiteindelijk het noodnummer dat op de geldautomaat stond van de bank waar hij langs liep.

De $135.000 werd teruggegeven aan de bank, en voor dit genereuze gebaar werd José beloond met $500 te besteden aan collegegeld en nog eens 500 in contanten om te besteden hoe hij wilde: José, een grote fan van Lobos van de Universiteit van Mexico, zou het graag besteden om kaartjes te kopen om het team te zien spelen.

Advertisement
Albuquerque Police Department/Facebook

Albuquerque Police Department/Facebook

De jongen, die zal afstuderen in strafrecht, werd vervolgens door de politie van Albuquerque uitgenodigd voor een persoonlijke rondleiding door het criminele laboratorium van de stad en werd ook aangeworven als een openbare veiligheidsfunctionaris zodat hij een baan zou hebben die hem zou helpen om zijn weg te vinden op het college; maar pas als hij zijn studie briljant heeft afgerond!

Een gebaar vol liefde voor de wet en gerechtigheid, dat van José, begroet door Mike Geier, het hoofd van de politie van Albuquerqe, als voorbeeld voor alle jongeren van zijn leeftijd: "Wat een geweldige kans voor ons iets goeds te zien in de gemeenschap met alle tragedies die we zien bij jonge mensen; dit geeft ons vertrouwen in de gemeenschap als een gemeenschappelijk goed dat nagestreefd moet worden!"

Goed gedaan, Josè!

Advertisement