Volgens de traditie is peetmoeder of peetvader zijn een eer die een leven lang duurt - BekijkDezeVideo.nl
x
Volgens de traditie is peetmoeder of…
De toezichthouder van een supermarkt wordt aangevallen door twee klanten die weigerden een masker te dragen De kleinzoon restaureerde in het geheim de oude auto van zijn opa: toen hij hem aan hem liet zien, viel hij bijna flauw van vreugde

Volgens de traditie is peetmoeder of peetvader zijn een eer die een leven lang duurt

21 Mei 2020 • Door Janine
1.759
Advertisement

Als een stel besluit hun kind te dopen, staan ​​ze voor de keuze van een peetmoeder en peetvader. Volgens de traditie is het een eer om voor deze rol gekozen te worden, aangezien je een zeer belangrijke figuur wordt in het leven van het gezin en vooral van het kind. In de christelijke religie zijn de peetvader en de peetmoeder de figuren die het petekind begeleiden naar het altaar op het moment van de doop; zij hebben de taak om het kind, samen met de ouders, in de loop van zijn of haar leven bij te staan ​​en te ondersteunen. In feite zouden ze "tweede ouders" zijn, die concreet zullen ingrijpen wanneer de biologische ouders zouden komen te overlijden.

via: Holyart

Het is altijd beter om iemand te kiezen die je vertrouwt en niet iemand die je sympathiek vindt, omdat je elkaar graag ziet tijdens vakanties of verjaardagen. Het is een spirituele en niet-spirituele gids die de verantwoordelijkheid moet nemen om het kind in de loop van het leven te ondersteunen. Peetmoeders en peetvaders moeten goede vertrouwenspersonen zijn, in staat om te luisteren en nuttige adviezen te geven. Naast het ondersteunen van het kind kan een peetvader of peetmoeder zeker een extra ondersteuning zijn voor de ouders zelf, zeker in de moeilijkste stadia van de groei van hun kind. De puberteit, of een of andere rebelse fase, moet worden beheerd met de juiste tact en gevoeligheid.

foto: Unsplash

Beste ouders, kies de peetvader en peetmoeder niet alleen op basis van je sympathie, maar evalueer de relaties die je met deze mensen hebt en denk na of je echt de juiste keuze maakt voor je kind.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt