Een van de dingen die een moeder nooit mag doen, is zichzelf vergeten

Janine image
door Janine

24 Mei 2020

Een van de dingen die een moeder nooit mag doen, is zichzelf vergeten
Advertisement

Waarom wordt een goed verzorgde, opgemaakte en mooi aangeklede moeder slecht bekeken en haastig beoordeeld als een vrouw die niet aan haar kinderen denkt? Waarom moet een goede moeder een onverzorgd uiterlijk, donkere kringen onder haar ogen en vieze kleren aan hebben omdat haar zoontje eten naar haar gooide? Helaas zit het leven van vrouwen en moeders vol met vooroordelen en clichés waar we moeite mee hebben om vanaf te komen.

via eu.northjersey.com

Advertisement
pxhere

pxhere

Nee, moeders hoeven niet te veranderen met de komst van kinderen. Ze hoeven hun ambities, plannen en dromen niet vaarwel te zeggen, alleen omdat er nu luiers zijn om te verschonen en kinderen om op te voeden. Hoogstwaarschijnlijk zal een moeder spontaan veel van haar vorige leven opzij zetten bij de geboorte van haar kinderen, maar het is even normaal dat die aspecten vroeg of laat terugkeren om een ​​belangrijke plaats in te nemen.

En nee, het feit dat je met iets anders dan kinderen met dezelfde passie druk bent heeft niets te maken met de vaardigheid van een moeder. Vrouwen hebben het volste recht om uit te gaan met vriendinnen of wie ze maar willen, zonder te hoeven praten over huiswerk of driftbuien: elke vrouw wil vroeg of laat iets leuks dragen om zich mooi te voelen, haar haar los laten hangen zonder het gevaar dat haar kind eraan zal trekken of make-up aanbrengen om die nu onuitwisbare donkere kringen te bedekken.

Advertisement
pexels

pexels

En waarom zou ze een afgeleide moeder zijn? Mensen denken vaak al snel dat ze geen goede moeder is. Maar een gelukkige moeder is essentieel voor gelukkige kinderen en een vredig gezin. Een gelukkige moeder leert haar kinderen om net zo gelukkig te zijn als zij. En is dat niet wat alle ouders zouden willen? Kinderen laten leven in een wereld die hen gelukkig maakt, met grenzen die verder reiken dan het gezin?

Moeders, voel je niet schuldig als je er goed uit wilt zien of de behoefte voelt om iets anders te doen. Je doet jezelf goed en daarom doe je ook degenen die van je houden goed.

Advertisement