De schoonmoeder maakt gaatjes in de oren van haar kleindochter zonder toestemming van haar moeder, wat een hevige ruzie veroorzaakt

Janine image
door Janine

23 Mei 2020

De schoonmoeder maakt gaatjes in de oren van haar kleindochter zonder toestemming van haar moeder, wat een hevige ruzie veroorzaakt
Advertisement

Niet alle moeders hebben het geluk een discrete en lieve schoonmoeder te hebben, zoals we allemaal zouden willen; een schoonmoeder die niet met haar ogen rolt voor een keuze of beslissing die zij anders zou doen, een schoonmoeder die weet wat haar plaats is zonder opdringerig te zijn: kortom de droom van elke getrouwde vrouw. Helaas kan het, zeker als het om een ​​kind gaat, voorkomen dat er ineens spanningen ontstaan in de gezinssituatie, juist door deze wrijvingen tussen de schoonmoeder en de vrouw van haar zoon. Een moeder besloot haar verhaal te delen om zich af te reageren, nadat de schoonmoeder haar wil bewust had geschonden met betrekking tot een belangrijke beslissing: het al dan niet gaatjes laten maken in de oren van het kleine meisje. De moeder heeft wat dit betreft altijd haar mening uitgedrukt zonder halve maatregelen, maar de schoonmoeder heeft het willen negeren en deed haar eigen zin, zonder dat iemand het wist.

via Reddit

Advertisement
Pxhere

Pxhere

Zou je niet woedend zijn als je schoonmoeder je kleine dochter in het geheim gaatjes zou laten prikken? We hebben het zeker niet over een tiener die samen met haar oma gaatjes laat zetten, maar over een heel klein meisje dat nog geen beslissingen kan maken. De vrouw voelde zich “aangevallen” door deze impulsieve keuze van haar schoonmoeder die haar wil in het minst niet respecteerde; na flink ruzie te hebben gemaakt, deed de vrouw de oorbellen van haar dochter af en beweerde dat ze zelf, als ze groter zou zijn, zou beslissen of ze gaatjes in haar oren zou willen of niet.

Zoals ze online uitlegde, is de vrouw getrouwd met een Indiase man en hebben ze duidelijk een heel verschillende culturele achtergrond. Er zijn dingen die de vrouw vanwege haar cultuur niet deelt, terwijl de twee het over andere kwesties volledig met elkaar eens zijn. Maar meer dan hun twee, is het zijn familie die in dit opzicht voor problemen zorgt.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Het maken van gaatjes in de oren van pasgeboren meisjes is een integraal onderdeel van de cultuur van de echtgenoot van de vrouw, maar een cultureel aspect dat niet kan worden gedeeld, vooral omdat de pijn zal worden herinnerd door deze vroege ervaring. Daarnaast is het goed dat het kind zelf, als ze volwassen is, besluit of ze wel of geen oorbellen wil dragen. Het respecteren van de culturen van anderen is erg belangrijk, de moeder van het kleine meisje vroeg zichzelf af en vroeg online om meningen om beter te begrijpen of ze misschien een ongewone reactie had gehad. Iedereen was het erover eens dat dingen niet achter de rug van anderen om mogen worden gedaan - zulk gedrag heeft in feite niets te maken met de diversiteit van culturen!

Advertisement