Een Nigeriaanse moeder baart een “verschillende” tweeling: de één heeft een lichte huid en goudblonde haren

Janine image
door Janine

31 Mei 2020

Een Nigeriaanse moeder baart een “verschillende” tweeling: de één heeft een lichte huid en goudblonde haren
Advertisement

Een Nigeriaanse moeder had het genoegen een zeer bijzondere tweeling te baren, met een totaal ander uiterlijk. Het is niet ongebruikelijk om heterozygote tweelingen op de wereld te zetten, die volledig van elkaar verschillen (dit komt in feite heel vaak voor), maar het is zeker zeldzamer dat de twee baby's met een andere huidskleur worden geboren. Dit is wat er gebeurde met Stacey, de moeder van Daniel en David: de eerste werd geboren met een donkere huid en haar met een intens zwarte kleur, net als zijn ouders, terwijl de tweede het licht zag met goudkleurig haar en een lichte huid. Niemand had dit enorme verschil bij de twee kleine baby's verwacht - het moment van geboorte was een echte verrassing voor Stacey en haar man!

via Instagram / danielanddavid2

Advertisement

Daniel heeft een donkere huid en heeft zwart gekruld haar, terwijl dat van zijn broer David blond, bijna goudkleurig is en de huid heel licht is. David werd geboren met een aangeboren afwijking die 1 op de 20.000 mensen treft: albinisme, een genetische aandoening die de synthese van melanine verstoort. Ondanks deze twee enorme verschillen lijkt de tweeling heel veel op elkaar. Meestal kunnen degenen die aan albinisme lijden tijdens hun leven of al bij de geboorte gezondheidsproblemen vertonen, zoals problemen met het zicht, maar de moeder van David wil er graag op wijzen dat haar baby geniet van een uitstekende gezondheid.

Advertisement

De ouders van Daniel en David konden niet trotser zijn op hun baby’s. Om hun diversiteit te vieren en het bewustzijn te vergroten, heeft Stacey een Instagram-kanaal geopend dat is gewijd aan haar prachtige “verschillende tweeling”. Hoewel velen de geboorte van de tweeling en de creatie van de pagina verwelkomden, zijn er nog steeds te veel mensen die zich tot de moeder wenden en vragen wie van de twee haar baby is.

Toen ze allebei 1 jaar oud werden, vierde de familie de gebeurtenis op de best mogelijke manier... in het gezelschap van hun geliefde Minions!

Advertisement