Een rouwende vader deelt zijn gedachten over de zelfmoord van zijn 12-jarige zoon: het is de schuld van het isolement

Janine image
door Janine

31 Mei 2020

Een rouwende vader deelt zijn gedachten over de zelfmoord van zijn 12-jarige zoon: het is de schuld van het isolement
Advertisement

De Coronavirus-epidemie heeft de gewoonten van veel mensen veranderd en heeft niet alleen fysiek gevolgen voor het dagelijks leven van mensen die niet in staat waren om hun huis te verlaten, maar ook mentaal. Geestelijke gezondheid wordt vandaag de dag helaas nog steeds beschouwd als een taboe of wordt vaak niet serieus genomen als lichamelijke aandoening. Quarantaine en voortdurende isolatie, die we ten onrechte “sociale afstand” blijven noemen, hebben veel mensen in wanhoop en depressie gebracht en niet iedereen wist ze het hoofd te bieden. Een 12-jarige jongen heeft een paar dagen voor zijn verjaardag een einde aan zijn leven gemaakt na een lange periode van gedwongen isolement vanwege Covid-19. Zijn vader, een man die er kapot van is, wilde enkele gedachten delen over de dood van zijn zoon.

via Youtube / Hayden's Corner

Advertisement
Een rouwende vader deelt zijn gedachten over de zelfmoord van zijn 12-jarige zoon: het is de schuld van het isolement - 1

In een hartverscheurende video vertelt Hayden's vader Brad Hunstable over zijn pijn en deelt hij enkele gedachten over de vroegtijdige dood van zijn 12-jarige zoon. “Mijn zoon is overleden aan het coronavirus”, zegt hij in de video, “maar niet op de manier die je je voorstelt.” De twaalfjarige Hayden pleegde zelfmoord door zichzelf op te hangen in zijn kamer - het was zijn jongere zus die hem vond en het nieuws vertelde aan zijn vader, die zoiets nooit had verwacht. Het verhaal achter dit extreme gebaar kan misschien een aanwijzing verbergen voor de emotionele instabiliteit van de jongen, maar niets dat zoiets had kunnen voorspellen.

Hayden was een "gamer" zoals ze dat tegenwoordig noemen, dat zijn jongeren die dol zijn op computerspellen en die er ook heel goed in zijn. Hayden had misschien wat problemen met het beheersen van zijn emoties en, in een moment van extreme woede, gooide hij de controller waarmee hij speelde naar het scherm dat zijn ouders hem voor Kerstmis hadden gegeven.

Advertisement
Youtube / Hayden's Corner

Youtube / Hayden's Corner

Zijn vader wist dat die reactie niet aanvaardbaar was, dus hij legde zijn zoon uit dat hij geen nieuwe monitor voor hem zou kopen, maar dat hij meer betrokken zou kunnen zijn bij huishoudelijke taken of bij het verbeteren van de relatie met zijn jongere zus, om een ​​nieuw scherm te verdienen. En dat deed hij, hij won het vertrouwen van zijn vader terug en kreeg een nieuw scherm om zijn favoriete videogames te spelen. Na zijn dood ontdekte de familie dat de jongen ook de tweede monitor had gebroken, mogelijk tijdens een nieuwe woedeaanval. Volgens Brad vertoonde zijn zoon geen tekenen van depressie, althans zo leek het, en beweert hij dat hij waarschijnlijk nog in leven zou zijn als hij niet door deze pandemie was gedwongen om zo lang geïsoleerd te blijven.

We zullen de waarheid nooit weten, maar de pijn is enorm.

Advertisement