Gebottelde koffiecrème: het recept om het thuis te maken met slechts 3 ingrediënten - BekijkDezeVideo.nl
x
Gebottelde koffiecrème: het recept…
Na hun trouwen, besluiten ze hun leven te veranderen: ze verliezen meer dan 180 kg door samen te trainen Een in quarantaine geplaatste grootmoeder ontvangt 100 rozen voor haar honderdste verjaardag van al haar familieleden

Gebottelde koffiecrème: het recept om het thuis te maken met slechts 3 ingrediënten

13 Juni 2020 • Door Janine
2.308
Advertisement

De zomer komt eraan en dan heb je ook vaak de wens om iets kouds te eten en verfrissende drankjes te proeven. Er zijn echt veel recepten die thuis gemaakt kunnen worden met weinig ingrediënten en een paar minuten om het warmste seizoen van het jaar koeler en relaxter te maken. De afgelopen jaren is koude koffiecrème steeds populairder geworden in de zomer, een drankje dat meestal in bars wordt gemaakt en waar iedereen, jong en oud, van houdt. Maar wist je dat het ook in flessen kan worden bereid?

via: Miss Maky
foto: YouTube

Voor het bereiden van gebottelde koffiecrème heb je alleen nodig:

  • bruine suiker, 3 theelepels
  • 100% Arabica-koffie, moka-apparaat
  • plantaardige room, 200 ml

 

Maak de koffie met 100% Arabica-koffie, vul het filter volledig zonder erop te drukken; zet het vuur laag en breng de koffie aan de kook; wanneer de koffie omhoog komt, doe het dan onmiddellijk in een kopje en zet de moka dan weer op het vuur zodat de koffie er volledig uit kan komen.

foto: YouTube

Het eerste kopje koffie dat je opzij zet, doe je in een kom, voeg een lepel suiker toe en meng goed; voeg vervolgens de resterende moka en nog twee theelepels suiker toe; blijf roeren. Neem de ​​elektrische mixer en klop het mengsel 3 minuten tot een homogeen mengsel is verkregen. Laat het mengsel afkoelen en zet het in de koelkast.

Vul tot slot een glazen fles van 1 liter met de vloeibare plantaardige room en doe er met een trechter ook het afgekoelde koffiemengsel in; schud goed en laat de twee ingrediënten perfect mengen tot ze een dikke room vormen. Laat 10 minuten afkoelen in de koelkast.

Je kunt de gebottelde koffiecrème serveren in een glas, garneren met muntblaadjes, pure koffiebonen, cacao of chocoladevlokken. Eet smakelijk!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt