Gebottelde koffiecrème: het recept om het thuis te maken met slechts 3 ingrediënten

Janine image
door Janine

13 Juni 2020

Gebottelde koffiecrème: het recept om het thuis te maken met slechts 3 ingrediënten
Advertisement

De zomer komt eraan en dan heb je ook vaak de wens om iets kouds te eten en verfrissende drankjes te proeven. Er zijn echt veel recepten die thuis gemaakt kunnen worden met weinig ingrediënten en een paar minuten om het warmste seizoen van het jaar koeler en relaxter te maken. De afgelopen jaren is koude koffiecrème steeds populairder geworden in de zomer, een drankje dat meestal in bars wordt gemaakt en waar iedereen, jong en oud, van houdt. Maar wist je dat het ook in flessen kan worden bereid?

via Miss Maky

Advertisement
YouTube

YouTube

Voor het bereiden van gebottelde koffiecrème heb je alleen nodig:

  • bruine suiker, 3 theelepels
  • 100% Arabica-koffie, moka-apparaat
  • plantaardige room, 200 ml

 

Maak de koffie met 100% Arabica-koffie, vul het filter volledig zonder erop te drukken; zet het vuur laag en breng de koffie aan de kook; wanneer de koffie omhoog komt, doe het dan onmiddellijk in een kopje en zet de moka dan weer op het vuur zodat de koffie er volledig uit kan komen.

Advertisement
YouTube

YouTube

Het eerste kopje koffie dat je opzij zet, doe je in een kom, voeg een lepel suiker toe en meng goed; voeg vervolgens de resterende moka en nog twee theelepels suiker toe; blijf roeren. Neem de ​​elektrische mixer en klop het mengsel 3 minuten tot een homogeen mengsel is verkregen. Laat het mengsel afkoelen en zet het in de koelkast.

Vul tot slot een glazen fles van 1 liter met de vloeibare plantaardige room en doe er met een trechter ook het afgekoelde koffiemengsel in; schud goed en laat de twee ingrediënten perfect mengen tot ze een dikke room vormen. Laat 10 minuten afkoelen in de koelkast.

Je kunt de gebottelde koffiecrème serveren in een glas, garneren met muntblaadjes, pure koffiebonen, cacao of chocoladevlokken. Eet smakelijk!

Advertisement