Enkele goede redenen om niet te veel over onszelf te vertellen en gelukkiger te leven - BekijkDezeVideo.nl
x
Enkele goede redenen om niet te veel…
18 jaar later maken ze dezelfde afstudeerfoto na: vader en dochter tonen een tijdloze band Deze man maakt zandsculpturen die zo gedetailleerd en realistisch zijn, dat ze tot leven lijken te komen

Enkele goede redenen om niet te veel over onszelf te vertellen en gelukkiger te leven

21 Juni 2020 • Door Janine
1.572
Advertisement

In het tijdperk waarin alles onmiddellijk wordt gedeeld en wordt blootgesteld aan de visie en opmerkingen van de hele wereld, heeft het woord "vertrouwelijkheid" zeker een groot deel van zijn betekenis verloren. Weinig mensen slagen er tegenwoordig in om publiekelijk en persoonlijk goed gescheiden te houden. Ook dankzij moderne communicatiemiddelen, sociale netwerken die, als ze niet met verstand en aandacht worden gebruikt, ons en al onze persoonlijke feiten blootstellen aan een voortdurende schending van de privacy.

We overdrijven niet: kijk maar om je heen om te begrijpen dat het zo is. Te veel over zichzelf praten, opscheppen, is een risico dat niet alleen “digitaal” wordt gelopen: het is een aspect van onze relaties die we zouden moeten proberen te vermijden, zelfs als we denken dat we het te goeder trouw doen. De reden is eenvoudig: niet te veel over jezelf praten zal je gelukkiger maken.

via: Medium.com
foto: Pexels

Dit gaat niet over asociaal zijn of jezelf afsluiten: helaas, misschien uit een verlangen om relaties aan te gaan of geaccepteerd te worden, hebben we vaak de neiging om de privé-grenzen te overschrijden, wat we niet zouden moeten doen wanneer we met anderen praten. Als we een oprechte, vriendelijke en betrouwbare persoon voor ons hebben, mag dit nooit een probleem zijn. Het risico ligt echter op de loer wanneer we onze geheimen en informatie in onveilige handen geven.

Wat gebeurt er op dat moment? We stellen ons bloot aan mogelijke mond-tot-mondreclame en min of meer steriele kritiek, die in staat is van ons een beeld te schetsen dat niet voldoende is geëvalueerd en overwogen, maar misschien is het gebaseerd op overhaaste aannames of opvattingen, gemaakt om te oordelen en weinig anders.

Details, ongevraagde informatie, vertrouwelijkheid: we zeggen absoluut niet dat het verkeerd is om anderen te vertrouwen en oprecht te spreken. Soms moet je gewoon zorgvuldig de mensen kiezen, dat wil zeggen, die onze openheid verdienen. Er bestaat ook het risico dat we de juiste ruimte niet overlaten aan degenen voor ons, die misschien overweldigd worden door onze problemen, terwijl zij in plaats daarvan die van henzelf willen toevertrouwen.

foto: Pxfuel

Helaas is niet iedereen in de wereld onze "vriend". Integendeel, de mensen die we in ons leven echt als een vriend kunnen beschouwen, kun je op een hand tellen. Daarom houden we onze diepste gedachten voor degenen waarvan we weten dat ze geen afgunst of frustratie zullen voelen, misschien onder een "masker" van glimlachen en onwaarheden. Het is leuk om geluk te delen, maar dat hoeft niet te betekenen dat iedereen een vertrouweling is.

Het is tenslotte slechts een kwestie van slimmere houdingen aannemen en anderen te laten varen die misschien verband houden met een voortdurende behoefte om te communiceren en te socialiseren. Altijd een bepaalde “aura van mysterie” met anderen te voeden en leren open te staan ​​voor iemand die echt vertrouwd is, is een manier om beter te leven, ook al lijkt het soms een uitnodiging om ermee te stoppen. Dit is niet het geval, omdat evaluatiefouten bij mensen kunnen optreden: het is aan ons om te beslissen of we onszelf willen beschermen tegen onaangename verrassingen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt