De chauffeur van een bus ziet een man die op het punt staat een oude vrouw te beroven: hij stopt het voertuig en gaat achter hem aan - BekijkDezeVideo.nl
x
De chauffeur van een bus ziet een man…
Deze man maakt zandsculpturen die zo gedetailleerd en realistisch zijn, dat ze tot leven lijken te komen 15 foto's die alle genegenheid en tederheid tonen die een vader aan zijn kinderen kan geven

De chauffeur van een bus ziet een man die op het punt staat een oude vrouw te beroven: hij stopt het voertuig en gaat achter hem aan

21 Juni 2020 • Door Janine
15.861
Advertisement

Op de juiste plaats, op het juiste moment: hoe vaak hebben we deze woorden niet uitgesproken of gedacht? Iedereen heeft zich in het leven weleens in situaties bevonden waarin timing en toeval echt een verschil maakten.

Dit was ook het geval voor de oorlogsveteraan-buschauffeur die de hoofdrol speelt in het verhaal dat we je gaan vertellen, een man die er, in Hongarije, in slaagde een overval tegen een oudere vrouw te voorkomen, moedig ingrijpend in een situatie die voor haar echt problematisch had kunnen zijn.

Zijn naam is Zsolt Kis Karoly en hij rijdt elke dag bus 21 naar Miskolc, in Hongarije. Wat er plaatsvond in de episode waarin hij de hoofdrol speelde, gebeurde op een ochtend zoals alle anderen, op zijn gebruikelijke route. Juist op die momenten van kalmte en rust gebeuren echter vaak de meest onverwachte gebeurtenissen. Aan de kant van de weg merkte Zsolt in feite  een man op die achter een oude vrouw aanzat met een stok in zijn hand.

Het duurde niet lang voordat de chauffeur begreep wat er aan de hand was: het was duidelijk een poging tot een overval, waarbij de dief probeerde de tas van de vrouw te stelen die in plaats daarvan weerstand bood. Zonder aarzeling blokkeerde Zsolt de bus midden op de weg, stapte uit en joeg de dief weg van de vrouw, richting een park niet ver daarvandaan. Overweldigd en verrast kon de crimineel niet anders dan wegrennen, terwijl de chauffeur de oude vrouw onmiddellijk aan boord van zijn voertuig liet instappen, bang en verward maar gelukkig niet gewond.

Advertisement

De hele scène werd vastgelegd door de beveiligingscamera's van de bus en op de video is perfect te zien hoe koelbloedig en dapper deze man was door tussenbeide te komen ter verdediging van een zwakker persoon. De politie slaagde er later in de aanvaller te identificeren, een 27-jarige die zware beschuldigingen riskeert.

Het is volgens hem niet de eerste keer dat Zsolt met dergelijke situaties wordt geconfronteerd. Iemand die met het openbaar vervoer werkt, maakt van alles mee. Het is echter geruststellend om te weten dat er mensen zijn die zo moedig zijn dat ze geen moment aarzelen om hun naaste te helpen: de wereld heeft meer genereuze gebaren nodig zoals die van deze chauffeur!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt