Langs de kant van de weg wordt een ondervoed paard gevonden: nu woont hij zorgeloos op een ranch met zijn soortgenoten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Langs de kant van de weg wordt een ondervoed…
20 huisdieren die zo teder zijn dat het voor de eigenaren onmogelijk was om geen foto van hen te maken 15 foto's die laten zien hoeveel onze viervoetige vrienden aan mensen kunnen leren

Langs de kant van de weg wordt een ondervoed paard gevonden: nu woont hij zorgeloos op een ranch met zijn soortgenoten

Door Janine
2.448
Advertisement

Wat zou je doen als je langs de weg die je aan het oversteken bent, een gehavend paard ziet? Dit is de situatie waarin César Garcia zich bevond, die met zijn zoon op Grayson Road liep, in Modesto, in de Verenigde Staten. Onderweg vonden de twee een mager wit paard die er echt heel slecht uitzag; ze wisten niet waar dat dier vandaan kwam, maar ze zagen een donkere vrachtwagen in de buurt met een aanhanger vol paarden, gevolgd door een grijze minibus.

Garcìa en zijn zoon merkten verdrietig op dat het paard niet alleen graatmager en ondervoed was, maar ook verwondingen had en zichtbaar pijn had, dus belde de man onmiddellijk de Stanislaus County Sheriff's Department om de vondst te melden waarna de agenten arriveerden.

Om te helpen bij de redding, belden de agenten tevens Bobbie Carne, die al meer dan twintig jaar paarden in moeilijkheden had gered. In de Turlock Journal zei Bobbie: "Het is typisch voor mij om dit soort telefoontjes te ontvangen wanneer iemand een dier in nood aantreft. Ik heb veel reddingsacties uitgevoerd en heb verschrikkelijke dingen met dieren zien gebeuren, dus er zijn niet veel dingen meer die me verbazen.”

Na het arme paard te hebben onderzocht, bevestigde Carne dat hij in een werkelijk verschrikkelijke toestand verkeerde en noodzakelijkerwijs professionele hulp nodig had. Dus dankzij de hulp van iemand uit de buurt die een paardentrailer had, konden Bobbie en de politieagenten River (zo werd het paard door Bobbie genoemd) naar de trailer brengen en naar het Veterinary Hospital Taylor in Turlock vervoeren.

Advertisement

Met de nodige veterinaire zorg wist River langzaam te herstellen dankzij de gecontroleerde en constante toediening van voedzaam voedsel. Tot Bryen Camden, een man die al twee paarden op zijn boerderij in Kentucky had, de afbeeldingen op de Hold Your Horses Evacuation Facebook-pagina zag en zichzelf ervan overtuigde dat hij voor River zou zorgen zodra hij volledig genezen was.

En zo gebeurde. Camden besloot uiteindelijk om de naam van het paard dat Bobbie hem had gegeven te behouden, maar hij voegde ook de naam Maximus toe om de innerlijke kracht te tonen die het dier tot nu toe heeft getoond.

Lieve River, we staan allemaal achter je!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt