Gepaneerde aubergines: het recept om ze in de oven te bereiden met weinig ingrediënten en heel weinig calorieën - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Gepaneerde aubergines: het recept om…
Ze wordt afgewezen door een school omdat er te veel studenten zijn, maar haar IQ is hoger dan dat van Einstein

Gepaneerde aubergines: het recept om ze in de oven te bereiden met weinig ingrediënten en heel weinig calorieën

Door Janine
1.250
Advertisement

Aubergines behoren tot de meest geliefde en meest geconsumeerde groenten van de zomer; rijk aan smaak en boordevol voedingsstoffen, ze zijn een van de hoofdingrediënten van het warmste seizoen van het jaar; aubergines kunnen op werkelijk verschillende en heerlijke manieren worden gegeten. Vandaag willen we je een heel bijzonder recept aanbieden, maar perfect in lijn met de typische smaak van deze heerlijke groente: we hebben het over het recept voor gepaneerde aubergines!

Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt:

  • 1 grote aubergine
  • 3 lepels olijfolie
  • 3 lepels water
  • 1 teentje gehakte knoflook
  • 1 theelepel paprika
  • Zout en peper naar smaak.
  • Paneermeel

Om ze te bereiden, snijd je de aubergines in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik, leg ze op een vergiet en verdeel het zout over elke plak. Laat ze dan ongeveer een half uur rusten.

Je zult merken dat de plakken aubergine een donkere vloeistof hebben afgegeven; dat is overtollig water, dat moet worden verwijderd; spoel de aubergines af onder stromend water om ook het overtollige zout te verwijderen en leg ze apart om te drogen. Meng vervolgens in een aparte kom olie, water, knoflook, paprika, zout en peper.

Elke plak aubergine moet vervolgens aan beide kanten door dit mengsel worden gehaald en vervolgens door het paneermeel. In de laatste bereidingsfase moet een ovenschaal met bakpapier goed ingevet zijn met olie; de plakken aubergine moeten vervolgens in de oven ongeveer 15 minuten op 200 graden worden gebakken; draai de aubergines om en bak ze nog eens 15 minuten tot ze de juiste knapperigheid hebben bereikt.

Haal uit de oven en serveer warm. Eet smakelijk!

Tags: KokenNuttig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt