Een verlaten kitten wordt “geadopteerd” en opgevoed door een Husky: nu gedraagt ​​ze zich als een hond

Janine image
door Janine

01 Juli 2020

Een verlaten kitten wordt “geadopteerd” en opgevoed door een Husky: nu gedraagt ​​ze zich als een hond
Advertisement

Dieren hebben ons gewend aan verhalen en gedrag die ons vaak op de mooiste manieren weten te verbazen. Hun houding slaagt er in feite in om ons mensen belangrijke lessen te geven, waardoor hun tolerantie en altruïsme prachtige voorbeelden worden.

We kunnen wel stellen dat diversiteit voor hen niet bestaat, met als uitgangspunt het verhaal dat we je gaan vertellen. De hoofdrolspelers zijn een lieve Husky genaamd Lilo en een ongelukkige kat die het risico liep het niet te halen. “Ongelukkig” dus, maar alleen in het begin, want dankzij deze prachtige hond vond ze een genegenheid en een warmte die alleen een moeder, die er niet was, haar had kunnen geven.

via lilothehusky/Instagram

Advertisement
Lilo the Husky/Facebook

Lilo the Husky/Facebook

We zijn in San Jose, in Californië. Het kitten werd hier op straat achtergelaten en toen de drie zussen die met Lilo wonen haar redden, was het kitten niet in een goede staat. Ze was namelijk te vroeg van haar moeder gescheiden en het was niet eenvoudig om haar weer aan te laten sterken. Ze was achterdochtig en weigerde te eten, en in die staat zou ze het niet lang redden.

Advertisement

Gelukkig was er de Husky Lilo bij haar thuis, die altijd een uitstekende relatie met katten heeft gehad, in tegenstelling tot wat men zou denken over de contrasten tussen katten en de honden. De hond, ​​nieuwsgierig en blijkbaar vertederd door het kitten, liep naar haar toe en begon haar te knuffelen, totdat de kat door haar werd gezoogd. En daardoor herstelde Rosie - zo werd de van de straat geredde kat genoemd - al snel.

De genegenheid die ze haar toonde was uniek en speciaal, en het was alsof de nabijheid van de hond haar een nieuw leven gaf. Het kon Lilo nooit schelen dat het kleintje dat ze had "geadopteerd" een kitten was in plaats van een hond, en de twee sloten uiteindelijk een werkelijk benijdenswaardige vriendschap. In de daaropvolgende maanden sloot Rosie, volledig op krachten gekomen, zich ook aan bij Miko en Infinity, de twee andere Husky’s van het huis, gered door de zussen: het kwartet is nu zo hecht dat hun acties door veel gebruikers op Instagram en Facebook worden gevolgd.

De sterkste band heeft Rosie echter - en dat zal altijd zo blijven - met Lilo, die haar eerste en echte redder was. Zonder haar zou ze het niet gered hebben en zou ze niet vrij zijn om te rennen, spelen, plezier maken en te springen alsof ze een echte kleine hond was. Sterker nog, zo nu en dan zwemt Rosie met haar hondenmamma! Het is echt zo: dieren weten altijd hoe ze ons kunnen laten zien dat verschillen niet bestaan, in prachtige voorbeelden van inclusie en tolerantie!

Advertisement