"Ik heb een oude hond geadopteerd die al een tijdje in een asiel woonde: ik kon niet gelukkiger zijn"

Janine image
door Janine

25 Mei 2024

Advertisement

Huisdieren zijn trouwe, oprechte en unieke vrienden vanwege de liefde die ze hun baasjes kunnen geven. Een hond, kat of een ander dier waar we aan gehecht raken en besluiten bij ons te houden is een zegen en als we er eenmaal aan gewend zijn, zouden we niet meer zonder ze kunnen. 

Er zijn veel redenen waarom mensen besluiten om een gezelschapsdier te willen. Iedereen heeft zijn eigen behoeften en ideeën in dit opzicht, maar het verhaal van een vrouw in het bijzonder ontroerde veel mensen.

Advertisement

Hoe kies je een huisdier

Pxhere

Als we bijvoorbeeld denken aan mensen die een hond nemen - het huisdier bij uitstek, samen met de kat - stellen we ons puppy's voor waaruit we kunnen kiezen voor het ideale gezelschap. We denken aan kleine hondjes omdat we ervan uitgaan dat ze, net als een kind, samen met hun mensen opgroeien, van jongs af aan in symbiose met hen leven en nooit van hen gescheiden worden. En vaak zijn het de rashonden die men op het oog heeft en als huisdier wil nemen, maar er zijn veel asielen over de hele wereld waar heel veel dieren leven. Honden of andere grotere of kleinere diersoorten die niet het geluk hadden om een goed mens te ontmoeten die ze in huis nam en hield, maar misschien in de steek werden gelaten of gewoon nooit de juiste persoon ontmoetten.

Het zou mooi zijn om te denken dat deze asielen op een dag leeg zouden zijn omdat al hun bewoners eindelijk een thuis hebben gevonden. We hebben het hier over een ware utopie, en niet alleen vanwege een gebrek aan belangstelling voor hen, maar helaas vanwege hun grote aantallen. Toch zijn er verhalen die ons in dit opzicht moed geven en ons doen geloven dat er ook voor deze honden een betere toekomst is.

Advertisement

Een prachtig verhaal

Needpix

Een prachtig voorbeeld hiervan is het verhaal van Jeanette, een 74-jarige Amerikaanse vrouw die een geweldige keuze maakte toen ze besloot een hond te nemen. Gezien haar leeftijd, gebrek aan energie en de wens om een betrouwbare vriend te hebben die ook op de een of andere manier bij haar conditie zou passen, bedacht de vrouw zich geen twee keer, ging naar een hondenopvang in haar stad en legde haar situatie uit. 

Omdat ze begrepen hoeveel ze voor haar konden doen, stelden de medewerkers voor dat ze Beluga zou adopteren, een heel oude hond die helaas aan artritis leed en wanhopig behoefte had aan liefde. Het dier had 700 dagen in het asiel doorgebracht en niemand leek in hem geïnteresseerd, niet alleen vanwege zijn hoge leeftijd, maar ook vanwege zijn gezondheidsproblemen.

De vrouw twijfelde geen moment, zag hem, vond hem leuk en besloot hem mee naar huis te nemen. Er opende zich een nieuw levensperspectief voor de hond, ook al was hij niet meer zo jong.

Een verhaal met een gelukkig einde, ondanks de leeftijd

Omgedoopt tot Beluga-Velcro raakte de hond onmiddellijk gehecht aan zijn nieuwe baasje en de naam getuigt hiervan. De vrouw vertelde dat hij haar geen moment alleen laat, ze brengen al hun tijd door in elkaars gezelschap en ze kunnen niet gelukkiger zijn.

Een verhaal over pure liefde dat laat zien hoe belangrijk het is om verder te gaan dan de “schijn”, mentale obstakels te overwinnen en een tweede kans te geven, zowel in menselijke relaties als in die met dieren, zoals in dit geval gebeurde. En laten we hopen dat ze nog lang elkaars metgezellen kunnen zijn.

Advertisement