Een berenwelp die met zijn hoofd in een plastic pot vastzit dreigt te verdrinken: een stel redt hem

Janine image
door Janine

07 Juli 2020

Een berenwelp die met zijn hoofd in een plastic pot vastzit dreigt te verdrinken: een stel redt hem
Advertisement

Het is voldoende om rond te kijken om te beseffen hoe vaak mensen letterlijk blind zijn voor de behoeften en noodzaken van de natuur, evenals voor het “simpele” respect voor haar eigenschappen en haar rechten. Denk aan alle keren dat iemand afval gooit waar het niet is toegestaan, of alle episodes waarin weerloze en onschuldige dieren zonder reden worden mishandeld, en die van onze vermeende “superioriteit” ten opzichte van wat ons omringt.

Er komen veel situaties bij je op, en vaak - zoals in dit geval - vertellen we het meest trieste, het meest opvallend in een bepaalde zin. Het probleem van plasticvervuiling is een duidelijke en zorgwekkende realiteit en er is geen sprake van alarmisme. In dit geval betaalde een arme beer de prijs, en hij liep gevaar dat dankzij de voorzienige tussenkomst van een stel goed afliep.

via Tricia Hurt/Facebook

Advertisement
Tricia Hurt/Facebook

Tricia Hurt/Facebook

We zijn in Wisconsin, in de Verenigde Staten, en om precies te zijn in de prachtige natuurlijke omgeving van Lake Marshmiller, een gebied waar samen met andere dieren ook bruine beren leven.

Tricia en Brian Hurt maakten een ontspannende boottocht over het water van het meer, maar op een gegeven moment konden ze niet anders dan een wezen opmerken dat wanhopig en onrustig een paar meter van hen zwom. Ze kwamen dichterbij en ontdekten dat het een beer was, slachtoffer van een nare gebeurtenis: zijn kop zat vast in een doorzichtige plastic pot, waarschijnlijk die waarin snacks werden bewaard.

Advertisement

Never dreamt we would ever do this in our life time. Out on Marshmiller Lake yesterday with Brian Hurt and Brady Hurt when we spotted this poor bear. He made it to shore after all that.

Pubblicato da Tricia Hurt su Domenica 28 giugno 2020

Tricia Hurt/Facebook

Het dier, waarschijnlijk een welp, probeerde wanhopig de pot van zijn kop te verwijderen, maar werd er alleen maar onrustiger van en kreeg steeds meer water binnen, waardoor hij het risico liep te veel water binnen te krijgen en uiteindelijk te verdrinken. Tricia en Brian naderden op dat moment met hun boot en konden niet zonder enige moeite de beer pakken en bevrijden uit de gevaarlijke pot die hem zou hebben laten stikken.

Alles liep gelukkig goed af en de beer, eindelijk vrij, wist zonder problemen richting de oevers van het meer te zwemmen. Zijn redders waren blij dat ze hem hadden geholpen, en de video die de hele situatie liet zien, werd al snel viraal, gedeeld en gewaardeerd door veel mensen. Het enige dat overblijft, is hopen dat we dergelijke scènes niet meer zullen zien: met een beetje aandacht kunnen we allemaal voorkomen dat onwetende dieren de prijs van menselijke verwaarlozing betalen.

Tricia Hurt/Facebook

Tricia Hurt/Facebook

Advertisement