Een berenwelp blijft de man omhelzen die hem van een bosbrand heeft gered

Janine image
door Janine

27 December 2019

Een berenwelp blijft de man omhelzen die hem van een bosbrand heeft gered
Advertisement

2019 was een moeilijk jaar voor het milieu - denk maar aan de Amazone, getroffen door ernstige branden, en onmiddellijk daarna Australië, waar honderden dieren hun leven verloren, evenals hun leefgebied, als gevolg van de vlammen. Meer dan 400.000 hectare grond in de buurt van Sydney ging in vlammen op, wat een verschrikkelijke verwoesting veroorzaakte. In dit sombere scenario waren er echter ook veel helden die probeerden de dieren te redden en daarbij hun leven riskeerden. Net als de vrouw die haar leven had geriskeerd om een koalawelp uit de vlammen te redden, redde een man een berenwelp middenin een bosbrand en zijn onderneming ging meteen viral op Twitter. Na de redding werd de man (die nog niet is geïdentificeerd) letterlijk achtervolgd en omarmd door het kleine dier. De video getuigt van de prachtige scène.

via Youtube / aymen majeed

Advertisement
Youtube / aymen majeed

Youtube / aymen majeed

De gebeurtenis werd gedeeld op Twitter door een influencer genaamd Susanta Nanda; er is weinig bekend over de plaats waar de video met het mooie gebaar werd opgenomen, maar het blijft een scène die ons een zeer belangrijke boodschap stuurt.

De inzet en inspanningen voor het behoud en de verzorging van dieren in het wild zullen altijd noodzakelijk zijn. Deze wezens zijn zo geweldig dat we ze niet kunnen negeren en niet kunnen doen alsof. Kijk eens hoe zelfs de beer probeert te spelen en de man te bedanken die hem heeft geholpen. We zouden willen dat geen enkel dier lijdt door de ongecontroleerde hand van de mens.

Advertisement
Youtube / aymen majeed

Youtube / aymen majeed

Advertisement