Ze dacht dat ze niets kon doen tegen haar obesitas, maar ze slaagde erin om in 1 jaar tijd 55 kg af te vallen: vandaag is ze een nieuwe vrouw

Janine image
door Janine

09 Juli 2020

Ze dacht dat ze niets kon doen tegen haar obesitas, maar ze slaagde erin om in 1 jaar tijd 55 kg af te vallen: vandaag is ze een nieuwe vrouw
Advertisement

Er zijn mensen die hun hele leven worstelen met obesitas en ondanks de vele inspanningen, diëten en opofferingen, bevinden ze zich altijd op hetzelfde punt. Afvallen is een lange reis, die in zekere zin ook pijnlijk kan zijn en die niet iedereen met de juiste hoeveelheid kalmte en motivatie aankan. Kiah Twisselman dacht dat ze niets kon doen tegen haar ernstige obesitas: “misschien is het genetisch”, dacht ze op een zeker moment in haar leven, nadat ze min of meer alles had geprobeerd. Op een mooie dag kreeg ze te maken met een werksituatie die haar weer met de rug tegen de muur zette en die als les diende om de teugels van haar leven weer in handen te nemen.

via People

Advertisement

Voordat ze haar radicale transformatie onderging, werkte Kiah Twisselman als directrice van de afdeling Consumentenbescherming van de Kentucky Beef Council. Precies twee jaar voordat ze veel kilo's verloor, woog Kiah bijna 130 kg! Haar niveau van obesitas was behoorlijk ernstig en de jonge vrouw voelde zich absoluut geen voorbeeld van gezondheid. De episode die haar ertoe bracht haar leven in handen te nemen, was toen ze, om werkredenen, merkte dat ze de uitstekende voedingswaarde prees van het rundvlees waar ze mee te maken had, voor een groot aantal diëtisten, voedingsdeskundigen, onderwijzers en influencers. Kiah herinnert zich dat ze zich nog nooit zo beschaamd en vooral zo hypocriet voelde.

Advertisement

Toen ze een zakelijke conferentie in het vliegtuig had - op stoelen waar ze nauwelijks in paste en die voortdurend benadrukte hoe haar conditie niet in het minst paste bij de verwachtingen van de moderne samenleving - begon Kiah een motiverend boek te lezen dat haar leven veranderde en dat zette haar ertoe aan om op dieet te gaan en gericht te bewegen: ze begon met een uitdaging van 90 dagen, waarbij ze elke dag 5 gezonde gewoonten moest toepassen.

Binnen een paar maanden begon ze een paar kilo af te vallen en alle kleine stapjes voorwaarts motiveerden haar om door te gaan en steeds meer te doen. Dankzij haar vastberadenheid is Kiah ongeveer 55 kg kwijtgeraakt: en haar inspanningen zijn duidelijk te zien! Naast een nogal radicale fysieke transformatie, heeft Kiah ook veel mentale obstakels overwonnen en vandaag is ze erg blij met het pad dat ze heeft genomen.

Advertisement