De oudere klant van een restaurant geeft $50.000 en een auto aan zijn favoriete serveerster

Janine image
door Janine

15 Juli 2020

De oudere klant van een restaurant geeft $50.000 en een auto aan zijn favoriete serveerster
Advertisement

"De klant is koning”, maar soms heeft hij ook een heel groot hart. De gebeurtenis waar we over vertellen, vertelt hoe kleine gebaren belangrijk zijn voor mensen die elkaar elke dag ontmoeten.

In een restaurant is het een dagelijks komen en gaan van mensen en vaak stellen sommige klanten het geduld van degenen die werken op de proef. Maar een vriendelijk woord of een glimlach als je eigenlijk boos wilt reageren, kan echt een verschil maken.

via Newsreporter / Youtube

Advertisement
YouTube

YouTube

We zijn in Brownsville, in Texas. Walter Swords, bekend als "Buck", is een 89-jarige veteraan uit de Tweede Wereldoorlog. Elke dag zit de man aan dezelfde tafel in een restaurant genaamd Luby. Zijn chagrijnig temperament zorgde ervoor dat hij een slechte reputatie kreeg onder de serveersters. Hem moeten bedienen betekent het zogenaamde "slechte kwartier" doorbrengen. De enige die zijn ongezellige manieren tolereert, is Melinda Salazar.

Advertisement
YouTube

YouTube

Alleen zij weet hoe ze met hem moet omgaan en reageert kalm en vriendelijk, zelfs tegenover zijn onvermijdelijke klachten. Dit alles zonder ooit de kwaliteit van de service in gevaar te brengen. Buck is al 7 opeenvolgende jaren een vaste gast in het restaurant. In de zomer van 2007 realiseerde Melissa zich dat ze de man al een tijdje niet had gezien. Een paar dagen later hoorde ze dat de oudere man was overleden.

YouTube

YouTube

Ondanks dat ze niet echt prachtige herinneringen aan hem had, was ze geschokt door het nieuws. Ze was aan die bijzondere oude man gewend geraakt en was op haar eigen manier van hem gaan houden. Vijf maanden later, vlak voor Kerstmis, kwam een man het restaurant binnen die zich als executeur-testamentair kwalificeerde.

YouTube

YouTube

Tot haar verbazing ontdekte de vrouw dat Walter zijn auto, een 2000 Buick en $50.000 aan contant geld aan haar had nagelaten. Mr. Swords had een slecht humeur en in zijn leven is het hem nooit gelukt om dankbaarheid te tonen voor haar vriendelijkheid. Hij deed het op zijn manier, zonder woorden maar met daden. Dit verhaal laat zien hoe goedheid en hoffelijkheid altijd de juiste weg zijn, en dat het uiteindelijk altijd wordt beloond.

Advertisement