Een buschauffeur wordt aangevallen en vermoord door enkele passagiers die geen masker wilden dragen - BekijkDezeVideo.nl
x
Een buschauffeur wordt aangevallen en…
Als iemand je niet zoekt, is het niet gezegd dat hij het druk heeft: het kan zijn dat hij je gewoon niet mist Een familie koopt al het ijs van een oudere verkoper zodat hij eerder naar huis kan

Een buschauffeur wordt aangevallen en vermoord door enkele passagiers die geen masker wilden dragen

23 Juli 2020 • Door Janine
7.612
Advertisement

Het nieuws van over de hele wereld staat vol met gevallen waarin medewerkers van het openbaar vervoer gewond raken of zelfs hun leven verliezen tijdens de uitoefening van hun werk. Soms zijn de schuldigen simpelweg individuen die zonder kaartje reizen.

In andere omstandigheden komen de functionarissen tussenbeide om de meest kwetsbare mensen zoals vrouwen of ouderen te beschermen tegen dieven, gewelddadigen of kwaadwillenden.

via: CNN

In juli 2020 werd in de stad Bayonne, in het zuidwesten van Frankrijk, een buschauffeur vermoord nadat hij door enkele passagiers was aangevallen. Deze laatsten reageerden met ongekend en ongemotiveerd geweld op het verzoek om een masker te dragen, zoals voorgeschreven door de huidige anti-Covid-19 veiligheidsnormen.

Philippe Monguillot, zo heet de chauffeur, was 59 jaar oud en stierf na 5 dagen lijden in het ziekenhuis. Twee mannen van in de twintig werden geïdentificeerd als verantwoordelijken voor de poging tot moord. Twee andere passagiers werden beschuldigd van het niet verlenen van hulp, omdat ze getuige waren geweest van het incident zonder iets te hebben gedaan.

Een vijfde persoon is verantwoordelijk bevonden voor een poging om een ​​van de verdachten te verbergen. Duizenden mensen kwamen na de gebeurtenissen massaal in het wit gekleed de straat op om deel te nemen aan de mars ter ere van Monguillot. Beginnend met de burgemeester van de stad Jean-Rene Etchegaray, eindigend met de Franse premier Jean Castex, hebben alle instellingen de barbaarse daad hard veroordeeld. Condoleance en nabijheid werden uitgedrukt aan de familie.

De gebeurtenis leidde tot het debat over de veiligheid van werknemers in de grootstedelijke dienstverlening, over de weg en per spoor. De discussie ging nog verder en sprak over de burgerlijke en culturele verantwoordelijkheid van de hele gemeenschap. Een diefstal of overval, hoewel niet gerechtvaardigd, kunnen een verklaring hebben. Een dergelijk gebaar is absoluut zinloos, het resultaat van aangeboren kwaad en van een steeds wijdverspreidere sociopathie.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt