Vaderleeuw ontmoet zijn welp voor het eerst: de beelden zijn een en al tederheid

Janine image
door Janine

28 Augustus 2020

Vaderleeuw ontmoet zijn welp voor het eerst: de beelden zijn een en al tederheid
Advertisement

De vreugde die men voelt wanneer een kind arriveert, is een prachtig, kostbaar gevoel dat geen onderscheid tussen soorten kent. En we hebben het niet alleen over "mensenkinderen", maar ook en vooral over degenen die in het dierenrijk ter wereld komen, van wezens waarvoor reproductie een zeer belangrijk doel is in termen van het behoud van de soort.

Dit is precies het geval met de leeuwen waarover we je gaan vertellen. Deze enorme katachtigen lopen helaas gevaar, worden vaak kwetsbaar gemaakt door de verarming van hun leefgebied en menselijke activiteiten, en daarom bezorgen ze ons elke keer dat ze ter wereld komen - zelfs in beschermde contexten zoals de dierentuin in kwestie - een zucht van verlichting en slagen ze erin om ons aan het lachen te maken. In dit specifieke geval toonde een video het moment waarop een vader zijn welp voor het eerst ontmoette, in een gedenkwaardige scène.

via ABC News/Twitter

Vaderleeuw ontmoet zijn welp voor het eerst: de beelden zijn een en al tederheid - 1

Het kleintje werd geboren op 25 juli 2020 in de Denver Zoo, in Colorado. Als je ernaar kijkt zul je gefascineerd raken door zijn lieve en tedere uiterlijk. Levendig, nieuwsgierig en een beetje onhandig in zijn bewegingen: de kleine katachtige is ronduit prachtig. Alle vaders, mensen en anderszins, zullen zich zeker het moment herinneren waarop ze voor het eerst hun kinderen zagen en aanraakten, en de vader van deze welp was geen uitzondering.

Tobias (dit is de naam van de vader, een prachtig 3-jarig exemplaar) keek naar het welpje, buitengewoon geïntrigeerd, hurkte voor hem neer en begon hem met zijn poten te “begroeten”, zonder hem zelfs maar een moment uit het oog te verliezen. De manieren en uitdrukkingen van de leeuw en zijn welp kunnen zelfs op het donkerste moment een beetje sereniteit terugbrengen. De video die hen laat zien, is in feite een echte concentratie van tederheid, die - terecht - de hele wereld rond gaat.

Advertisement
Vaderleeuw ontmoet zijn welp voor het eerst: de beelden zijn een en al tederheid - 2

Terwijl de dierentuin waar deze prachtige dieren zijn ondergebracht, een enquête heeft gelanceerd naar de naam die ze voor de welp moeten kiezen, is het gewoon fantastisch om ze te observeren in hun gedrag, van een voorbeeldige tederheid, wat ons nogmaals vertelt dat de natuur ons op de mooiste en meest onverwachte manieren weet te verbazen!

Hieronder vind je de link naar de video die de prachtige scène laat zien die we je hebben beschreven:

https://twitter.com/ABC/status/1171661843083005952?

Advertisement