x
Een hond die net is bevallen krijgt…
Een duif

Een hond die net is bevallen krijgt hulp van een gans om voor haar puppy's te zorgen

12 Juni 2021 • Door Janine
6.589
Advertisement

Het moederinstinct is absoluut geen exclusief kenmerk van de mens, maar het verenigt ook veel diersoorten. Wanneer een puppy wees is, is het in feite niet zeker dat een exemplaar van een andere soort geen "verantwoordelijkheid neemt" om begaan te zijn met het dier en er daarom voor te zorgen alsof het de eigen pup is. Daarom komen we soms schattige foto's tegen van bijvoorbeeld kippen die voor puppy’s zorgen. Het verhaal dat we je vandaag willen vertellen gaat niet over puppy's die hun ouders hebben verloren, maar over puppy's die naast hun moeder, een prachtige Samojeed, ook een fantastische oppas hebben gekregen: een gans!


De video van Viral Paws, waarin een gans voor pasgeboren puppy's zorgt, bijna met de bedoeling de moeder te laten rusten, is viraal gegaan dankzij de tederheid die elke scène uitstraalt. De schattige Samojeed is bevallen van zeven prachtige puppy's; zoals elke moeder is ze een beetje uitgeput na de bevalling, maar dit betekent niet dat ze de dagelijkse borstvoeding van alle zeven pups schuwt. Een beetje rust zou echter geen kwaad kunnen: en hier is haar vriendin de gans, een ongekende "oppas"!

De moedergans kijkt naar de kleintjes terwijl ze slapen en zorgt ervoor dat alles goed gaat en dat niemand problemen heeft. Maar ze houdt ze niet alleen in de gaten, ze houdt ze warm als ze een dutje willen doen en hun moeder er niet is. In de video is er zelfs een scène waarin de schattige gans een rubberen bal in de richting van de pups lijkt te "gooien", bijna alsof ze met hen wilde spelen. In een andere scène lijkt ze ze te tellen om er zeker van te zijn dat iedereen er is, net zoals een echte moeder zou doen.

Advertisement

Ze behoren niet tot hetzelfde ras, dat is waar, maar dat maakt niet uit, want het moederinstinct lijkt elk obstakel te overwinnen. Als je zelf wilt zien hoe het is om een ​​gans als oppas te hebben, moet je gewoon het lieve filmpje bekijken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt