Een hond die net is bevallen krijgt hulp van een gans om voor haar puppy's te zorgen

Janine image
door Janine

12 Juni 2021

Een hond die net is bevallen krijgt hulp van een gans om voor haar puppy's te zorgen
Advertisement

Het moederinstinct is absoluut geen exclusief kenmerk van de mens, maar het verenigt ook veel diersoorten. Wanneer een puppy wees is, is het in feite niet zeker dat een exemplaar van een andere soort geen "verantwoordelijkheid neemt" om begaan te zijn met het dier en er daarom voor te zorgen alsof het de eigen pup is. Daarom komen we soms schattige foto's tegen van bijvoorbeeld kippen die voor puppy’s zorgen. Het verhaal dat we je vandaag willen vertellen gaat niet over puppy's die hun ouders hebben verloren, maar over puppy's die naast hun moeder, een prachtige Samojeed, ook een fantastische oppas hebben gekregen: een gans!

via Youtube / Viral Paws

Advertisement
Youtube / Viral Paws

Youtube / Viral Paws

De video van Viral Paws, waarin een gans voor pasgeboren puppy's zorgt, bijna met de bedoeling de moeder te laten rusten, is viraal gegaan dankzij de tederheid die elke scène uitstraalt. De schattige Samojeed is bevallen van zeven prachtige puppy's; zoals elke moeder is ze een beetje uitgeput na de bevalling, maar dit betekent niet dat ze de dagelijkse borstvoeding van alle zeven pups schuwt. Een beetje rust zou echter geen kwaad kunnen: en hier is haar vriendin de gans, een ongekende "oppas"!

Advertisement
Youtube / Viral Paws

Youtube / Viral Paws

De moedergans kijkt naar de kleintjes terwijl ze slapen en zorgt ervoor dat alles goed gaat en dat niemand problemen heeft. Maar ze houdt ze niet alleen in de gaten, ze houdt ze warm als ze een dutje willen doen en hun moeder er niet is. In de video is er zelfs een scène waarin de schattige gans een rubberen bal in de richting van de pups lijkt te "gooien", bijna alsof ze met hen wilde spelen. In een andere scène lijkt ze ze te tellen om er zeker van te zijn dat iedereen er is, net zoals een echte moeder zou doen.

Youtube / Viral Paws

Youtube / Viral Paws

Ze behoren niet tot hetzelfde ras, dat is waar, maar dat maakt niet uit, want het moederinstinct lijkt elk obstakel te overwinnen. Als je zelf wilt zien hoe het is om een ​​gans als oppas te hebben, moet je gewoon het lieve filmpje bekijken.

Advertisement