Ze vinden hond vastgebonden aan brandkraan met hartverscheurende brief: ziek baasje kan haar niet meer houden (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

12 Juni 2022

Ze vinden hond vastgebonden aan brandkraan met hartverscheurende brief: ziek baasje kan haar niet meer houden (+ VIDEO)
Advertisement

Toen Kylie Rose Engelhardt een hond tegenkwam die vastgebonden was aan een brandkraan, dacht ze dat de eigenaar snel terug zou komen. "Ik heb een uur buiten met haar gezeten, haar warm gehouden, wachtend tot iemand terug zou komen, maar er kwam niemand opdagen", schreef Engelhardt op Facebook.

Naast Baby Girl, dit is de naam van de hond, was er een rugzak. Na te hebben gewacht besloot Engelhardt om het te openen om wat meer informatie over de hond te vinden. Binnenin zaten lekkernijen, speelgoed en een hartverscheurende brief waarin werd uitgelegd waarom de hond daar was achtergelaten.

via Facebook / Kylie Rose Engelhardt

Advertisement

De eigenaresse was een dakloze vrouw die chemotherapie onderging en niet langer voor Baby Girl kon zorgen vanwege haar gezondheidstoestand en de kosten van de behandeling. Haar hond opgeven was het laatste wat ze wilde doen. Nadat ze de hartverscheurende reden voor het achterlaten had vernomen, besloot de jonge vrouw de hond toe te vertrouwen aan het dierenasiel van de Wisconsin Humane Society. De organisatie heette de hond welkom en besloot via sociale media een reactie te sturen naar het baasje dat haar hond moest achterlaten.

"De hond is momenteel onder onze hoede voor de verplichte periode van detentie voor zwerfdieren en het gaat goed met haar. Omdat haar verhaal lokaal en daarbuiten aandacht krijgt, wilden we even de tijd nemen om rechtstreeks contact op te nemen met de vorige eigenaresse van Baby Girl”, schreven de vrijwilligers in een lang Facebook-bericht.

Advertisement

"Allereerst spijt het ons heel erg dat je afscheid moest nemen van je beste vriendin. Het is duidelijk hoeveel je van haar hield en we kunnen zien dat je je best hebt gedaan terwijl je worstelde met je medische complicaties en uitdagingen. We zien je liefde terug in de tas die je zorgvuldig hebt klaargemaakt met al haar favoriete spulletjes. We zien je liefde terug in de manier waarop je haar riem vastmaakte om te voorkomen dat ze door een auto werd aangereden. We zien je liefde terug in de manier waarop je haar midden in een buurt plaatste waar ze snel gevonden zou worden. We zien je liefde terug in de vrolijke en gezonde blik van Baby Girl. En we zien je liefde terug in het briefje dat je achterliet, smekend om iemand die haar kon helpen omdat je het zelf niet meer kon doen”, gaat het bericht verder.

"Hoewel we geld nooit een belemmering zullen laten zijn en anonieme achterlatingen verwelkomen, zien we dat je hebt gedaan wat je dacht dat het beste was voor je geliefde hond en we zijn je dankbaar voor je medeleven. Wees er zeker van dat ze veilig is, ze krijgt aandacht van ons team en ze is op de goede weg om haar volgende liefdevolle familie snel te vinden. We wensen je het allerbeste en hopen dat je door dit te zien een beetje vrediger kunt rusten, wetende dat jouw Baby Girl een mooie toekomst voor zich heeft ", concludeerden de vrijwilligers.

Advertisement