Een heel Instagram-account viert de schoonheid van vrouwen die ervoor hebben gekozen om te pronken met hun grijze haar

Janine image
door Janine

03 Augustus 2020

Een heel Instagram-account viert de schoonheid van vrouwen die ervoor hebben gekozen om te pronken met hun grijze haar
Advertisement

Het verven van haar is echt iets waaraan veel vrouwen (maar ook sommige mannen) hopeloos worden onderworpen. Helaas, zelfs als we denken dat we eraan kunnen ontsnappen, leven we constant met het oordeel van anderen en zijn we absoluut "slachtoffers" van de esthetische maatstaven die door de huidige samenleving worden opgelegd. Als de reclameborden op straat, in modebladen en op tv de vrouwelijke figuur op een bepaalde manier tonen, zal het moeilijk zijn om aan de vergelijking te ontsnappen. Zo wordt het stoppen met het verven van je haar door sommigen nog steeds gezien als een "slechte smaak"; toch is er niets mis mee om trots te pronken met prachtige grijze of witte haren. Een heel Instagram-account heeft besloten om de foto's en persoonlijke getuigenissen te delen van veel vrouwen die dapper hebben besloten om zich van deze slavernij te bevrijden en hun natuurlijke uiterlijk te omarmen.

via Instagram / Grombre

1. Op haar 18e kreeg ze haar eerste grijze haar en sindsdien heeft ze ze altijd geverfd. Nu is ze er eindelijk van bevrijd!

Advertisement

2. "In het begin vond ik het eng om mijn grijze haren te laten groeien"

3. Moeder en dochter verven hun haren niet meer!

4. Je haren niet meer verven betekent dat je jezelf volledig accepteert zoals je bent

5. Waarom zou je je schamen voor je grijze haren?

Advertisement

6. Zij is niet meer te stoppen!

7. "Ik ben geboren met 1 grijze haar. Als tiener had ik al grijs haar aan de voorkant, terwijl die in mijn nek nog bruin/zwart waren. Ik heb mijn haar geverfd tot mijn 40e, toen besloot ik dat het me niet meer kon schelen wat ze van me zouden denken”

Advertisement

8. Laten we hopen dat geen enkel vrouw zich nog schaamt voor haar uitgroei

9. "Mijn gezicht verouderde en mijn geverfde haar paste daar niet meer bij" - nog een "moedige" vrouw die heeft besloten haar haren niet meer te verven!

Advertisement

10. Deze vrouw verft haar haren al 9 maanden niet... eerst vond ze het eng, maar nu voelt ze zich eindelijk vrij!

11. Deze vrouw was vreselijk bang voor haar grijze haar, maar op een dag realiseerde ze zich dat het niemand iets kon schelen welke kleur ze had, omdat haar familie en haar man toch wel van haar hielden

Advertisement

12. Je voelt je weer vrij: "Ik heb mijn haar 24 jaar geverfd, sinds ik mijn eerste grijze haar op 16-jarige leeftijd ontdekte. Nu ben ik zo blij dat ik me niet meer druk hoef te maken over mijn haar"

Advertisement